zaposlitev

Na odboru za delo predvsem o predlagani obveznosti sprejema zaposlitve v šestem protikoronskem zakonu

Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide je kot zainteresirano telo danes obravnaval predlog šestega protikoronskega zakona za omilitev posledic covida-19. Največ pozornosti je prejel ukrep takojšnje obveznosti sprejema primerne zaposlitve, ki ne bo več nastopila šele po treh mesecih od vpisa v evidenco brezposelnih, kot velja sedaj.

Preberi »

Cigler Kralj: V šestem paketu tudi pomembne spremembe pri zagotavljanju dodatnega kadra, spreminjajo se pogoji za zavrnitev zaposlitve

Predlog šestega protikoronskega zakona med drugim prinaša podaljšanje subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in višje povračilo nadomestila plače za čas čakanja na delo doma, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Izpostavil je tudi poenostavitev postopkov prijave dela na domu.

Preberi »

V Gorenju bodo zaposlili dodatnih 350 delavcev, ki jih še iščejo

V Gorenju imajo v tem času rekordno količino naročil. Do konca leta so naročila v primerjavi z lani vsak mesec večja za več kot 30 odstotkov, od 15- do 20-odstotno rast naročil pričakujejo tudi v začetku prihodnjega leta. Zaradi povečanja naročil v podjetju zaposlujejo; od 10. avgusta so za določen čas zaposlili že 240 delavcev, še 350 jih iščejo.

Preberi »

ZSSS: Delavci se med dopustom niso dolžni odzivati na klice delodajalcev

Mnogim zaposlenim se ob vrhuncu dopustniške sezone porajajo vprašanja o njihovih pravicah v tem času. Zanima jih tudi, ali morajo biti dostopni delodajalcu. “Delodajalec nima pravice, da bi z delavcem lahko med dopustom kakorkoli kontaktiral, niti se ni delavec dolžan odzivati na klice ali sporočila, povezana z opravljanjem dela,” pravijo v ZSSS.

Preberi »

Za trajno zaposlovanje mladih po novem 10 milijonov evrov

Zavod RS za zaposlovanje je podaljšal javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih do najdlje 15. novembra in zanj namenil dodatna sredstva, skupno je na voljo 10 milijonov evrov. Do tedaj se je mogoče potegovati tudi še za subvencije za zaposlitev brezposelnih na povabilih Zaposli.me in Spodbujanje zaposlovanja oseb iz programa Učne delavnice.

Preberi »

V Leku na Prevaljah nekoliko podaljšali proizvodnjo antibiotikov

V Lekovem obratu na Prevaljah bodo antibiotike izdelovali predvidoma do začetka leta 2022, kar je dlje, kot so sprva napovedali. Razlog je v zakasnitvi nekaterih postopkov. Medtem se nadaljujejo priprave na preoblikovanje lokacije, ki bo v prihodnje del Novartisovega globalnega operativnega centra. Del zaposlenih na Prevaljah zanj že dela.

Preberi »

Slovenske železnice po epidemiji pred velikimi izzivi (intervju)

Slovenske železnice po mirnih mesecih zaradi epidemije novega koronavirusa čaka več pomembnih korakov. Da bi zagotovili nadaljnje uspešno poslovanje, bodo po besedah prvega moža SŽ Dušana Mesa za 1000 znižali število zaposlenih, v vozni red bodo vključili nove potniške vlake, družba SŽ-Tovorni promet pa naj bi končno dobila strateškega partnerja.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila