Search
Close this search box.

zaposlitev

Kaj storiti, če vas po razgovoru za delo doleti »ghosting«?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste uspešno opravili razgovor za novo službo, vodja zaposlovanja pa je obljubil, da bo končno odločitev sporočil kmalu? Minila sta dva tedna, vodja pa še vedno ničesar ni sporočil. Opogumili ste se, poklicali in pisali, da bi bili seznanjeni, kaj se dogaja, a nihče ni odgovoril na vaše klice ali elektronska sporočila. Presenetila vas je komunikacijska ignoranca.

Preberi »

Skrivnosti uspešne kariere: začnite z zbiranjem delovnih izkušenj

Ste mladi, polni zanosa in elana, vedoželjni, pripravljeni na nove izzive? Obstaja veliko načinov, kako začeti karierno pot. Če ste dovolj pogumni in imate kanček sreče, lahko začnete tudi s službo za polni delovni čas. Kakšne so prednosti in slabosti? Kaj pa nestandardne oblike zaposlitve?

Preberi »

Primeren življenjepis – ključ do povabila na razgovor

Včasih menimo, da je povabilo na razgovor že polovica prehojene poti do želene zaposlitve. A je težko določiti, katera polovica je težja – tista prej ali tista pozneje. Prepričati delodajalca, da opazi potencial in nas povabi na osebno srečanje, je zagotovo ključen korak. Zato ga moramo navdušiti in s svojim življenjepisom vzbuditi zanimanje. A vsak življenjepis ni primeren za vsako zaposlitev.

Preberi »

Kako pomembne so delodajalcem izkušnje?

Za zaposlitev potrebujete delovne izkušnje, a za pridobitev izkušenj potrebujete službo. Dilema, s katero se dnevno spoprijemajo iskalci prve zaposlitve, sploh ob iskanju želene, da ne rečemo sanjske službe: imam naziv in diplomo, izkušenj pa ne. Skoraj polovica ljudi pa tako ali tako pove, da pridobljena diploma za njihovo trenutno službo ni pomembna. Začaran krog, ki pa ga ni nemogoče prekiniti

Preberi »