zaposlitev

Zaposlovanje generacije Z in kako jo nagovoriti?

H generaciji Z prištevamo posameznike, rojene med letoma 1997 in 2012. Najstarejši predstavniki ‘zoomerjev’ so v svojih zgodnjih dvajsetih letih in že vstopajo na trg delovne sile. Kot kaže, pa bodo za seboj pustili velik pečat.

Preberi »

Občutek vključenosti v službi zmanjšuje tveganje za odhod zaposlenih

Vodstvo, ki daje prednost vključenosti na delovnem mestu, lahko zmanjša tveganje odhoda zaposlenih za 50 odstotkov, v pred kratkim objavljeni raziskavi ugotavlja mednarodna družba Boston Consulting Group, ki je razvila nov indeks BLISS. Občutek zaposlenih, da so cenjeni in spoštovani, poleg večje pripadnosti prinaša tudi večjo motiviranost.

Preberi »

5 napak v življenjepisu, ki vas bodo stale razgovora

Življenjepis je najpogosteje vaš prvi stik s potencialnim delodajalcem, zato je pomembno, da z njim prebijete led in se izkažete v najboljši luči. Je vaša vstopnica na razgovor, a le kadar kadroviki v prejeti prošnji ne najdejo napak in vas ne izločijo, še preden življenjepis preberejo do konca.

Preberi »

Ne veste kakšen poklic si izbrati? Na enem mestu zbrana izobraževanja in zaposlovalci

Ravno ta konec tedna pa bo na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču potekal največji slovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa. Ta bo v petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023, že štirinajstič na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah, ponujal pa bo tudi več kot 120 delovnih mest v okviru projekta Moja prva zaposlitev.

Preberi »

Veščine za uspešno razreševanje sporov na delovnem mestu

Prav vsak med nami se je na delovnem mestu že kdaj srečal s konfliktom. Do nesoglasij prihaja v različnih okoliščinah, končni rezultat pa so lahko prepiri med sodelavci. Seveda ni treba posebej poudarjati, da prav nesoglasja na delovnem mestu najbolj vplivajo na (ne)produktivnost zaposlenih. Kako torej nesoglasja obvladati oziroma jih preprečiti?

Preberi »

Novost v Sloveniji: Brezplačen dostop do resničnih ocen delodajalcev. Preveri, kaj pravijo zaposleni

Povpraševanje po delovni sili v Sloveniji ostaja na visoki ravni. Razpisanih prostih delovnih mest je veliko. Nove iskalce zaposlitev pa seveda v prvi vrsti zanima predvsem, kakšno je vzdušje v določenem podjetju, kakšne so delovne razmere, plača, odnosi med zaposlenimi … Številne odgovore na omenjena vprašanja vam ponuja nova spletna spletna stran, kjer boste dobili informacije iz “prve roke”. Predstavljamo vam namreč novost v Sloveniji, spletno stran Preveri podjetje, kjer lahko popolnoma anonimno izpolnite vprašalnik, ki se nanaša na zaposlitveno izkušnjo pri določnem podjetju in s tem pripomorete k večji transparentnosti na trgu dela. Hkrati pa kot iskalec zaposlitve pridobite številne informacije, ki bodo pripomogle pri izbiri nove službe.

Preberi »

Si v fazi iskanja zaposlitve? Obišči spletno stran »Preveri podjetje« in poglej, kaj pravijo drugi o delovnem mestu, za katero se zanimaš

Iskanje zaposlitve in s tem tudi načrtovanje kariere ni zgolj ena najpomembnejših odločitev, katero moramo sprejeti v življenju, temveč predstavlja tudi eno najtežjih vprašanj, s katerimi se mora slej ko prej soočiti vsak posameznik. Kakopak tudi ne, ko pa sta od zaposlitve odvisninaša socialna varnost in finančna neodvisnost, konec koncev pa so tudi naša osebna sreča, dobro počutje in produktivnost neločljivo povezani z zadovoljstvom na delovnem mestu. Seveda je za začetek najbolj pomembno, da ocenimo svoje znanje, izkušnje in osebnostne lastnosti ter razmislimo o področjih, ki nas zanimajo, odločilen dejavnik je lahko tudi naša izobrazba, toda več o tem morda naslednjič.

Preberi »