vožnja

Agencija za varnost prometa pred pustom: Po pitju alkohola ne smemo na cesto niti kot voznik niti kot pešec

Če pijemo alkohol, nikakor ne smemo sodelovati v prometu niti kot vozniki niti kot pešci, v predpustnem in pustnem času svetuje agencija za varnost prometa. Pod vplivom alkohola imajo vozniki slabšo sposobnost zaznavanja, napačno ocenjujejo razdalje, reakcije so počasne, zorni kot pa je zožen. Pri ravnotežju se pojavijo motnje, so opomnili.

Preberi »

V Avstriji od srede višje globe za prehitro vožnjo

V Avstriji bodo od srede dalje morali prehitri vozniki seči globlje v žep. Pri naših severnih sosedih bo namreč v veljavo stopila novela, ki za prehitre voznike določa tudi globe v višini do 5000 evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

25-letnik vozil neregistrirano vozilo, prekoračil hitrost v naselju, poskušal povoziti policistko, bežal pred policisti …

Včeraj smo poročali o nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko Policijske postaje Celje. Danes je policistko Postaje prometne policije Celje med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti ogrožal kršitelj, ki ni ustavil na znake policistke za ustavljanje, pač pa je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil.

Preberi »

Po avtocesti divjal 220 km/h

S PU Celje so sporočili, da so policisti danes na avtocesti med Celjem in Dramljami obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil 220 km/h in s svojo vožnjo ogrožal tako sebe kot ostale udeležence cestnega prometa.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.