voda

Na Prevaljah meteorna voda zalila hišo. Kakšno vreme nas čaka danes?

Včerajšnje vreme z močnim deževjem, ki je v večernih urah zajelo državo, je nekaj nevšečnosti povzročilo na Prevaljah, kjer so posredovali gasilci. Danes pa bo po podatkih Agencije RS za okolje sprva oblačno in deževno, čez dan bo dež večinoma ponehal. Od severa se bo jasnilo. Jutri bo suho vreme.

Preberi »

Niso jih obvestiti, da voda ni pitna, zdaj so pristali v bolnišnici

Celjska bolnišnica je danes sprejela 10 bolnikov iz Spodnje Savinjske doline zaradi prebavnih težav. Pri dveh bolnikih je bil izoliran črevesni virus, nihče izmed sprejetih ni v življenjski nevarnosti, so za STA pojasnili v Splošni bolnišnici Celje. Vzrok naj bi bila oporečna pitna voda, o čemer prebivalci niso bili obveščeni.

Preberi »

V občini Prevalje z naložbo do boljše oskrbe z vodo

Občina Prevalje v kratkem začenja z izvajanjem projekta vodooskrbe, s katerim bodo predvidoma do konca prihodnjega leta na javni vodovod priključili nekaj čez 30 objektov na območju Brinjeve gore, za prebivalce Leš in Šentanela pa zagotovili zanesljivejšo oskrbo. Projekt je vreden 2,7 milijona evrov z DDV in je eden večjih projektov v občini.

Preberi »

Nov center za obiskovalce na Peci in strategija za trajnostno upravljanje z vodnimi viri v čezmejnem prostoru Karavanke UNESCO Globalnega Geoparka

Karavanke UNESCO Globalni Geopark je čezmejni geopark, ki se ponaša z bogato geološko, naravno in kulturno dediščino. Obsega 5 slovenskih (Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd) in 9 avstrijskih občin (Zell/Sele, Gallizien, Eisenkappel-Vellach/Železna Kapla-Bela, Sittersdorf, Globasnitz/Globasnica, Feistritz ob Bleiburg/Bistrica nad Pliberkom, Bleiburg/Pliberk, Neuhaus, Lavamünd).

Preberi »

Arso na Bledu potrdil onesnaženje vode s fekalijami

Agencija RS za okolje (Arso) je potrdila fekalno onesnaženje vode v blejskem potoku Jezernica in v Savi Bohinjki, na katerega so v teh dneh opozorili okoljevarstveniki. Blejski koncesionar komunalnega omrežja tudi ob tem dogodku zagotavlja, da čistilna naprava deluje ustrezno, težave pa naj bi izhajale od drugod.

Preberi »

Dogodki