Search
Close this search box.

voda

V Sloveniji inovacije za boljšo kakovost vode

Raziskovalna ekipa velenjske Fakultete za varstvo okolja je izdelala lasten prototip za vzorčenje mikroplastike v manjših rekah, s katerim med drugim načrtujejo spremljanje vsebnosti ter plastike v Paki in Savinji. Inovacije za izboljšavo kakovosti pitne vode so razvili tudi v koprskem podjetju Nattura.

Preberi »
Lisa Fotios, Pexels

Metoda Dodič Fikfak, UKC Ljubljana: ‘Vode na Koroškem onesnažene s svincem in kadmijem, a je odvisno v kakšnih koncentracijah’

Razpravljavci so na današnjem srečanju o kemijski varnosti opozorili, da voda v Sloveniji ni tako čista, kot si predstavljamo. Lahko je onesnažena s kemikalijami, vzrok pa so tudi industrija, fekalije, gradnja in kmetijstvo. Poudarili so, da onesnaženje pogosto ostane neodkrito, v večini primerov pa je odvisno od ozaveščenosti prebivalstva

Preberi »

Reke bodo naraščale, Drava se bo razlivala vzdolž celotnega toka

Danes bo nestanovitno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Sprva bo še pihal jugozahodni veter, ki bo popoldne obračal na severno do severozahodno smer. Zvečer bodo padavine ponehale. Temperature bodo sredi dneva od 11 do 20 stopinj Celzija, popoldne pa se bo ohladilo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Preberi »

Na Prevaljah preklicali ukrep prekuhavanja vode

Več kot dva meseca in pol po ujmi in po rekordno hitri izgradnji novega sedemkilometrskega vodovoda med Mežico in Prevaljami je voda, ki do občanov občine Prevalje priteče iz domačih pip, naposled neoporečna. Z današnjim dnem je namreč Javno komunalno podjetje Log preklicalo ukrep prekuhavanja vode.

Preberi »

Dogodki