voda

Tudi voda iz Rimskega vrelca blagodejna v času epidemije

Slovenska naravna zdravilišča s kombinacijo naravnih zdravilnih dejavnikov, predvsem vode, ter strokovnega znanja v času epidemije covida-19 nudijo številne zdravstvene in preventivne programe. V času, ko epidemija otežuje prehajanje meja, jih odkrivajo zlasti domači gostje, pri čemer je na prvem mestu varno bivanje gostov ter zdravje osebja.

Preberi »

V Sloveniji voda prvič potrjena kot možen vir okužbe z zajčjo mrzlico. NIJZ odsvetuje pitje vode iz vodnih virov v naravi

Epidemiološka obravnava primerov zajčje mrzlice (tularemije) v severnoprimorski regiji je prvič v Sloveniji potrdila prisotnost bakterije Francisella tularensis v pitni vodi treh zasebnih vodovodov namenjenih lastni oskrbi, so pojasnili na NIJZ. Preiskava za potrditev vzročnosti še poteka. Na NIJZ odsvetujejo pitje vode iz vodnih virov v naravi.

Preberi »

Janša po zavrnitvi novele zakona o vodah: Brez drame

Zavrnitev novele zakona o vodah na današnjem referendumu predsednika vlade Janeza Janše ni preveč vznemirila. “Brez drame,” je zapisal na Twitterju ter vprašal, ali kdo pozna kakšno levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu. Zahvalil se je vsem, ki so glasovali, kakorkoli.

Preberi »

Udeležba na današnjem referendumu druga najvišja v zgodovini. Volivci odločno zavrnili novelo zakona o vodah

Volivci so na referendumu odločno zavrnili novelo zakona o vodah, kažejo delni neuradni izidi po preštetih 97 odstotkih glasovnic. [Proti uveljavitvi novele je glasovalo 86,53 odstotka volivcev, za pa 13,47 odstotka. Referendumska udeležba je bila druga najvišja doslej; višjo je imel le referendum, ki je leta 2007 potekal hkrati z volitvami.

Preberi »

Danes referendumsko odločanje o usodi novele zakona o vodah

Ob 7. uri se je po državi odprlo več kot 3000 volišč za glasovanje na referendumu o noveli zakona o vodah. Volivci svoj glas lahko oddajo do 19. ure, dotlej pa še vedno velja volilni molk. Kakšna je bila volja volivcev, bo znano zvečer, ko bo tudi jasno, ali bo na referendumu dosežen potreben kvorum za zavrnitev zakona.

Preberi »

V dveh vrtcih v vodi odkrili prisotnost legionele. Vrtca ostajata odprta

V dveh postojnskih vrtcih so ob rednem letnem preverjanju kakovosti vode odkrili legionelo, za zdaj pa se z njo ni okužil nihče od otrok in zaposlenih. Vrtca tako z določenimi omejitvami, kot so pitje ustekleničene vode, umivanje rok s čistilnimi robčki in prepoved poletnih iger z vodo, ostajata odprta, je poročala Televizija Slovenija.

Preberi »

Kolesarska turneja SD ponesla glas sVOboDE po Dravski dolini (FOTO)

V soboto, 3 julija 2021, so se članice in člani, prijateljice in prijatelji socialne demokracije podali na kolesarsko turnejo v podporo referendumski kampanji PROTI zakonu o vodah. Kolesarjenje v organizaciji Območne organizacije SD Dravske doline je popeljalo slogan ‘sVOboDE’ od Dravograda, Vuzenice, Mute, Radelj ob Dravi, Ribnice na Pohorju do Podvelke.

Preberi »

Prednik: “Ljudje morajo na referendumu povedati, ali pristajajo na ogrožanje našega največjega naravnega bogastva”

Osrednje mesto terenske akcije Socialnih demokratov Mislinja in Mladega foruma Koroška minuli petek je bil izobešen transparent ‘sVOboDA’ čez reko Mislinjo. S takšnimi akcijami želijo Socialni demokrati v referendumski kampanji proti Zakonu o vodah osveščati o območjih, ki bi bile z uveljavitvijo spornih določb zakona najbolj ogrožena – mostovih čez večje reke, ob jezerih, priobalnih in obvodnih območjih.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.