velika noč

Na velikonočno nedeljo dovoljeno obiskati bližnje

Danes bo dovoljeno obiskati bližnje. Med statističnimi regijami lahko prebivalci prehajajo med 5. in 22. uro, če gredo na obisk na zasebne površine. Dovoljeno je zbiranje največ šestih oseb iz največ dveh gospodinjstev, mednje pa se ne štejejo mlajši od 15 let. Verski obredi bodo na veliko noč potekali brez prisotnosti vernikov.

Preberi »

Takšni so unikatni velikonočni pirhi izpod rok Korošca Milana Iršiča

Včeraj se je za kristjane začelo velikonočno tridnevje. Velikonočni prazniki, ki jih bodo tudi letos zaznamovale protikoronske omejitve, se bodo končali na velikonočni ponedeljek, ki je v Sloveniji tako kot v številnih drugih evropskih državah dela prost dan. Kljub temu, da jih ne bomo preživljali na način, kot smo bili vajeni minula leta, pa se večina vseeno pripravlja nanje. Med drugim tudi Milan Iršič z Raven na Koroškem, ki vsako leto poskrbi, da so pri njih doma pirhi unikatni.

Preberi »

Največ Hrenov je v osrednjeslovenski statistični regiji, na Koroškem 38

Kristjani so na današnji veliki četrtek začeli sveto tridnevje, ki se bo sklenilo na velikonočno nedeljo. Zaradi ukrepov proti širjenju epidemije covida-19 bo tudi letošnja velika noč podobna lanski, hkrati pa drugačna, kot smo bili vajeni. Na Statističnem uradu RS pa so tudi ob letošnjem prazniku objavili nekaj zanimivih podatkov povezanih z veliko nočjo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.