velika britanija

Poslednja pesem Beatlov Now And Then izide v četrtek

Zahvaljujoč umetni inteligenci bo več kot 50 let po razpadu britanske glasbene skupine Beatles v četrtek izšla pesem, ki jo je v poznih 70. letih minulega stoletja napisal John Lennon. Po njegovem umoru je Lennonova vdova Yoko Ono posnetek izročila preostalim trem bivšim članom skupine: Paulu McCartneyu, Georgeu Harrisonu in Ringu Starru.

Preberi »

Dianin pulover s črno ovco prodali za več kot milijon dolarjev

Znameniti rdeči pulover s črno ovco med belimi ovcami, ki ga je pokojna princesa Diana nosila leta 1981 kmalu po zaroki z britanskim princem Charlesom, je dražbena hiša Sotheby’s v New Yorku v četrtek na spletni dražbi prodala za 1,14 milijona ameriških dolarjev oziroma okoli milijon evrov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

Astronomi odkrili največjo doslej videno kozmično eksplozijo

Astronomi so sporočili, da so odkrili največjo kozmično eksplozijo, kar so ji bili kdaj priča. Znanstveniki so jo opisali kot ognjeno kroglo, stokrat večjo od našega Osončja, ki je pred več kot tremi leti nenadoma začela goreti v oddaljenem vesolju, poročajo tuje tiskovne agencije.

Preberi »

V Londonu bodo kronali kralja Karla III. in kraljico Camillo

V Londonu bodo danes kronali Karla III., ki je sicer prestol zasedel že ob smrti Elizabete II. septembra lani. Slovesen obred, med katerim bo kronana tudi kraljica Camilla, se bo v Westminstrski opatiji odvil pred 2300 visokimi gosti, med katerimi bo tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Na ulicah Londona pričakujejo na tisoče ljudi.

Preberi »

Britanski zdravniki z novim pristopom deklici uspešno pozdravili raka

Britanski zdravniki poročajo o uspehu pri zdravljenju hude oblike levkemije, pri čemer so prvič uporabili pionirski pristop pri razvoju novega zdravila. 13-letna britanska najstnica je tako postala prva bolnica, ki so ji pozdravili levkemijo z novo tehnologijo za urejanje celic T. Njeno zdravstveno stanje se je izboljšalo, o raku pa ni več sledu.

Preberi »

Pismo kraljice Elizabete II. na dražbi prodali za 8300 evrov

Osebno pismo nekdanje angleške kraljice Elizabete II. so v soboto na dražbi v Nemčiji prodali za 8300 evrov, so sporočili iz dražbene hiše Eppli v Stuttgartu. Z izjemo njenega spola identiteta nove lastnice pisma ni znana. Pismo je bilo naslovljeno na grofico Etti Plesch, katere konj je dvakrat zmagal na dirki Epsom Derby.

Preberi »

Britanko, ki je obglavila prijateljico, obsodili na 34 let zapora

Britanska osteopatinja Jemma Mitchell, ki je junija lani v Londonu obglavila svojo prijateljico 67-letno Mee Kuen Chong, je bila v petek v Londonu obsojena na dosmrtno zaporno kazen oziroma vsaj 34 let zapora. Mitchellova je postala prva ženska, katere obsodbo so v živo prenašala po televiziji v Angliji in Walesu, poroča britanski BBC.

Preberi »

Umrl britanski princ Philip

Danes je v 100. letu starosti umrl britanski princ Philip. Soprog kraljice Elizabete II. je umrl zjutraj na svojem domu na gradu Windsor, so tvitnili pri Buckinghamski palači.

Preberi »