Search
Close this search box.

upokojenci

Na računih upokojencev bodo 1,8 odstotka višje pokojnine

Upokojenci in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes skupaj z rednimi prejemki za november prejeli še 1,8 odstotka pokojnine oz. nadomestila, izplačanega za oktober. Vlada jim želi na tak način stopiti naproti, da bodo med vsesplošno draginjo lažje prebrodili čas do redne uskladitve. Ta bo izvedena januarja in bo znašala 8,2 odstotka.

Preberi »

Mesec: Za uskladitev pokojnin prihodnje leto okrog 550 milijonov

V predlogu proračuna za prihodnje leto je za 8,2-odstotno uskladitev pokojnin predvidenih okrog 550 milijonov evrov, je po današnji seji vlade dejal minister za delo Luka Mesec. Napovedana uskladitev temelji na trenutnih ocenah Umarja glede rasti plač in inflacije, je pojasnil in dodal, da večjih odstopanj od napovedane številke ne pričakuje.

Preberi »

Ministrstvo: Brezplačne upokojenske vozovnice za javni promet ostajajo

Potem ko je v zadnjih dneh v javnosti završalo zaradi izjav predstavnika ministrstva za okolje, podnebje in energijo glede možnosti ukinitve brezplačnih upokojenskih vozovnic za javni potniški promet, na ministrstvu mirijo, da se to ne bo zgodilo. Kot so zagotovili za STA, je vlada v ponedeljek sklenila, da brezplačne vozovnice za zdaj ostajajo.

Preberi »

Upokojenci bodo danes skupaj s pokojnino za junij prejeli tudi letni dodatek

Upokojenci bodo danes skupaj s pokojnino za junij prejeli letni dodatek, ki pomeni podobno kot regres za aktivne prebivalce. Izplačan bo v petih različnih zneskih od 145 do 455 evrov, pri čemer bodo višji znesek prejeli tisti z nižjimi pokojninami, manjšega pa tisti z večjimi pokojninami. Dodatek v treh različnih višinah bo izplačan tudi invalidom.

Preberi »

Premier Golob za letos napovedal 100 milijonov evrov namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev

Premier Robert Golob je na odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja dejal, da so na vladi ta teden zaključili medresorsko usklajevanje štirih ukrepov, vrednih 100 milijonov evrov, namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev. Med njimi je dvig minimalno zajamčene pokojnine na 700 evrov in “božičnica” oziroma zimski regres za upokojence.

Preberi »