Search
Close this search box.

ukrepi

Ministrstvo začasno zamrznilo popis košarice osnovnih živil

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo začasno prenehalo izvajati fizični popis cen živil znotraj košarice 15 osnovnih skupin živil. Bodo pa, kot so sporočili z ministrstva, proučili možnosti za dosego dogovora s celotno verigo od kmeta do trgovca glede nadaljevanja projekta.

Preberi »

Pred poslanci odločanje o zdravstvenem interventnem zakonu

Poslanci bodo danes na nadaljevanju seje državnega zbora odločali o predlogu zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin. Zakonu je zeleno luč v ponedeljek prižgal odbor za zdravstvo, kjer so sprejeli številna koalicijska dopolnila, spremenili so tudi ime zakona.

Preberi »

Na Prevaljah preklicali ukrep prekuhavanja vode

Več kot dva meseca in pol po ujmi in po rekordno hitri izgradnji novega sedemkilometrskega vodovoda med Mežico in Prevaljami je voda, ki do občanov občine Prevalje priteče iz domačih pip, naposled neoporečna. Z današnjim dnem je namreč Javno komunalno podjetje Log preklicalo ukrep prekuhavanja vode.

Preberi »

Golob napovedal, da bodo dodatne vire za socialne transferje našli s trošarinami na tobačne izdelke, sladke in žgane pijače

Predsednik vlade Robert Golob je v odgovoru na poslansko vprašanje o neusklajevanju socialnih transferjev z inflacijo za prihodnje leto napovedal, da bodo dodatne vire v proračunu našli s trošarinami na tobačne izdelke, sladke in žgane pijače. Poudaril je, da se je vsako ministrstvo samostojno odločalo o področjih, kjer so možni prihranki.

Preberi »

Vlada: Solidarnostni prispevek začasen ukrep kot vir za obnovo

Solidarnostni prispevek, ki ga določa v četrtek sprejeti zakon o interventnih ukrepih za pomoč po poplavah, bodo plačevali le tisti, ki se ne bodo odločili za delovno soboto. Gre za začasen ukrep, namenjen obnovi, je danes pojasnila vlada. Ocenjuje, da odmera prispevka zaradi razmeroma nizkih zneskov ne bo ogrozila položaja oškodovanih v poplavah.

Preberi »

Dogodki