ukrepi

Zajc: Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur

Vlada ob sproščanju ukrepov v storitvenem sektorju pomembno varovalko vidi v modelu PCT (prebolevniki, cepljeni in testirani). Po besedah državnega sekretarja Simona Zajca na ta način zavarujemo zdravje gostov, ponudnike storitev pa ohranimo kot varne lokacije. Izigravanje epidemioloških pravil na dolgi rok ne koristi nikomur, je jasen.

Preberi »

Sproščajo se vsa športna tekmovanja, dovoljena bo prisotnost gledalcev, vendar pod določenimi pogoji

Vlada je izdala odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Z novim odlokom se sproščajo vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom. Prav tako se dovoljuje prisotnost gledalcev na tekmovanjih, ob predpogoju testiranja, prebolevnosti ali cepljenja.

Preberi »

Vlada dvignila omejitev zbiranja na 50 ljudi, lokali bodo odprti dlje

Vlada je na današnji seji obravnavala tudi aktualne epidemiološke razmere v državi. Med drugim se je, kot smo že poročali, odločila za podaljšanje epidemije covida-19. Debata pa je tekla tudi o sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb skladno z rumeno fazo načrta. Vlada je pred današnjo sejo ukrepe pretresala s svetovalno skupino za covid-19 pri ministrstvu za zdravje, ki je predlagala rahljanje ukrepov. Vlada pa jih je nekaj tudi potrdila in sprejela več odlokov.

Preberi »

“Gostinci nismo drugorazredna panoga, da bi za nas veljali najstrožji pogoji”. V gostinstvu in turizmu še vedno čakajo na obljubljene ukrepe pomoči v interventnem zakonu

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) opozarjajo, da je nujno treba sprejeti interventni zakon, ki bo gostinstvu in turizmu zagotovil pravočasno pomoč za okrevanje po epidemiji covida-19. Obenem pozivajo k takojšnji odpravi po njihovem neživljenjskih pogojev za opravljanje dejavnosti v tej panogi, so danes sporočili iz zbornice.

Preberi »

Hojs bo vladi predlagal, da se sprosti tudi omejitev zbiranj. Napoveduje tudi možnost sprememb pri prehajanju meje

Notranji minister Aleš Hojs bo vladi predlagal, da bi se v Sloveniji deloma sprostile omejitve zbiranja zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, in sicer z 10 na 25 udeležencev. Kot je v izjavi za medije povedal Hojs, se obetajo tudi nekatere spremembe pri prehajanju meja. Je pa napovedal, da bo pri sproščanju ukrepov izrazito previden.

Preberi »

Počivalšek napovedal sprostitve na področju gostinstva in turizma

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je ob današnjem obisku Kranjske Gore napovedal sprostitve nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom na področju gostinstva in turizma. O njih naj bi že danes na dopisni seji odločala vlada, veljati pa naj bi začele v ponedeljek.

Preberi »

Vlada bo ponovno pretresala epidemiološke razmere

Vlada bo na današnji seji znova obravnavala tudi aktualne epidemiološke razmere. Novih sproščanj ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19 predvidoma ni pričakovati, saj se država glede na zadnje podatke o številu hospitaliziranih covidnih bolnikov in sedemdnevnem povprečju potrjenih okužb z novim koronavirusom nahaja v oranžni fazi.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun