ukrepi

Kacin: Vlada podaljšala trenutno veljavne ukrepe

Popoldne je potekala novinarska konferenca o aktualnem stanju glede bolezni covid-19, na kateri so sodelovali v. d. direktorice direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, psiholog Peter Markič in vladni govorec Jelko Kacin.

Preberi »

OZS vlado pozvala k odprtju dejavnosti

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je danes na vlado naslovila pobudo za odprtje dejavnosti. Da bi lahko ponovno delali, si želijo frizerji, kozmetiki, cvetličarji, vrtnarji, trgovci, kemični čistilci, lastniki avtopralnic, gostinci, usnjarji, tekstilci, avtošole in drugi. Številne storitve se sedaj odvijajo na črno, brez vsakršnega nadzora nad upoštevanjem zaščitnih ukrepov, s čimer še dodatno povečujemo tveganje za širjenje okužb s Covid-19, opozarjajo pri OZS.

Preberi »

Janša: Šesti paket za ohranitev kondicije po epidemiji

Predsednik vlade Janez Janša je na današnji 49. izredni seji Državnega zbora podrobneje predstavil predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma šesti protikorona paket za blaženje posledic epidemije in hkrati zakonski paket katerim želimo ohraniti kondicijo družbe, države in gospodarstva, tudi za čas po epidemiji.

Preberi »

Beovićeva: Vladi bomo predlagali podaljšanje ukrepov brez sprememb

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je za STA povedala, da bo skupina vladi ta teden predlagala podaljšanje veljavnih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa, o morebitnih spremembah bi se lahko pogovarjali šele takrat, ko bodo nazadnje sprejeti ukrepi pokazali učinek, to je proti koncu tega tedna.

Preberi »

Gostinci si želijo kritja fiksnih stroškov v celoti

Gostinci so se zaradi epidemije znašli v brezupnem položaju. Soočajo se z odpuščanji, številni razmišljajo o zaprtju dejavnosti, drugi so svoje gostinske obrate že zaprli. Zato pričakujejo, da bo šesti protikoronski zakon predvidel kritje fiksnih stroškov v celoti, vključno z najemninami. S tem bi obenem popravili diskriminatorno obravnavo malih poslovnih subjektov v javnem pozivu za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19, opozarjajo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

Preberi »

V sedmem protikoronskem zakonu tudi pomoč upokojencem

Vlada namerava v sedmi protikoronski zakon po besedah premierja Janeza Janše vključiti tudi pomoč upokojencem. Namenjena naj bi bila predvsem tistim z nizkimi pokojninami, ki morda še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske, je Janša dejal danes v DZ.

Preberi »

Inšpektorji ob opravljanju nadzora upoštevanja ukrepov deležni žaljenja, zmerjanja, tudi groženj

Na včerajšnji popoldanski novinarski konferenci je Deana Potza z zdravstvenega inšpektorata uvodoma povedala, da so bila prvi dan veljavnosti odloka, ki prepoveduje zbiranje oseb, v petek, 13. novembra, izdana samo opozorila. Prijav je bilo od 1. septembra do 8. novembra 2020 čez 1814, največ na področju gostinstva, na drugem mestu pa so javne površine. Spoštovanje ukrepov se po njenih besedah ves čas izboljšuje, kot družba gremo v pravo smer. Tako bomo lahko najhitreje prešli zdajšnjo zahtevno fazo epidemije, hkrati pa zdravstvu omogočili, da bo delovalo v največjem možnem obsegu.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila