Search
Close this search box.

učenci

Poslanci so sprejeli novelo Zakona o osnovni šoli, ki prinaša nekaj novosti

Poslanci so s 46 glasovi za in 24 glasovi proti sprejeli novelo Zakona o osnovni šoli. Ta prinaša številne novosti tako na področju učenja tujih jezikov, nacionalnega preverjanja znanja, razširjenega programa, izobraževanja na domu, izobraževanja učencev s posebnimi potrebami in izobraževanja učencev, katerih materni jezik ni slovenščina.

Preberi »

Spet v šolo: Minister z dodatnim prostim dnem podaljšal prvomajske počitnice

Razporeditev pouka, prostih dni in trajanje šolskih počitnic ureja koledar za osnovne in srednje šole. Ureja tudi nekatere roke, denimo za obveščanje o učnem uspehu ter za izdajo spričeval. Pouk se letos začenja na petek in konča na ponedeljek, minister za vzgojo in izobraževanje pa je z dodatnim prostim dnem podaljšal prvomajske počitnice.

Preberi »

Po streljanju v Srbiji dva učenca še vedno v kritičnem stanju

Po strelskem napadu na osnovni šoli v središču Beograda, v katerem je v sredo 13-letni učenec ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest otrok in učiteljico, sta dva ranjena učenca še vedno v kritičnem stanju, ostali pa so stabilni. Več tisoč Beograjčanov se je v sredo zvečer na spontanem shodu poklonilo žrtvam napada.

Preberi »

Dogodki