
V Občini Ravne gasilci postavili štiri mlaje
Pred praznovanjem praznika dela, prvim majem, so glasilci v Občini Ravne na Koroškem postavili štiri mlaje.
Pred praznovanjem praznika dela, prvim majem, so glasilci v Občini Ravne na Koroškem postavili štiri mlaje.
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je objavil javni dvoletni razpis za izbor kulturnih projektov vrhunskih skupin na področju zborovske in folklorne ljubiteljske kulturne dejavnosti, ki jih bo v letih 2025 in 2026 sofinanciral Javni sklad RS za kulturne dejavnosti .
Koroško filatelistično društvo bo konec tedna izdalo priložnostno znamko. Vabljeni na dogodek.
Danes bodo domove po Sloveniji s svojim petjem razveseljevali koledniki. Tradicija, ki naznanja začetek novega leta.
Ta ljudski običaj oziroma šego so v nekaterih krajih , tudi na Koroškem, ohranili še do danes. Zagotovo s tem otroci najbolj razveselijo babice in dedke, saj jih s tepežkanjem spomnijo na otroške dni.
Pri Erčevi žagi in mlinu ob reki Mislinji je danes potekalo že tradicionalno kožuhanje, kjer se je zbralo staro in mlado.
Mestno jedro in ulice Slovenj Gradca bodo to nedeljo v znamenju gibanja in miru, na sporedu je namreč že tradicionalni Tek miru.
V portoroškem Avditoriju bo nocoj 43. festival Melodije morja in sonca. Zmagovalno skladbo festivala bodo izbrali gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Avditoriju, radijske postaje in strokovna žirija. Izbirali bodo med 14 skladbami.
Študenti na modni reviji navdušili z REMADE kolekcijo, ki je nastala s pomočjo šivalnih strojev BAGAT in predstavlja inovativno uporabo recikliranih materialov in lesa v sodobnem oblikovanju oblačil.
Slovenski gin Petriot je osupljiv primer, kako se lahko prepletata tradicija in sodobnost, da ustvarita izjemno pijačo, ki navdušuje ljubitelje žganih pijač doma in po svetu. V zadnjih letih je proizvodnja gina v Sloveniji doživela pravi razcvet, saj lokalni destilarji s svojim znanjem, inovativnostjo in spoštovanjem do narave ustvarjajo edinstvene izdelke, ki temeljijo na bogati dediščini in avtohtonih sestavinah.