Search
Close this search box.

tobak

Vlada danes o noveli zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog novele zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, so sporočili iz Urada vlade RS za komuniciranje (Ukom). Ponovno bo obravnavala tudi predlog strategije vključevanja tujcev, ki niso državljani EU, v kulturno, gospodarsko in družbeno življenje Slovenije.

Preberi »

Škatlica cigaret večinoma znova dražja za 20 centov

Trošarine na tobačne izdelke so se danes že drugič letos zvišale, pred koncem leta se bodo še enkrat. Prvo zvišanje se je zgodilo januarja, ko je bilo treba za škatlico cigaret večinoma odšteti 20 centov več, enako zvišanje po ceniku Tobačne Ljubljana sledi danes.

Preberi »

Tobačni izdelki so se podražili

Z današnjim dnem so se zvišale cene cigaret in drugih tobačnih izdelkov. Za zavojček 20 cigaret s cenika Tobačne Ljubljana je treba odšteti 20 centov več, to pomeni podražitev za štiri do pet odstotkov. Zvišanje cen je posledica zvišanja trošarin, ki ga je decembra sprejela vlada.

Preberi »

Kadilci pozor: Zvišale se bodo cene cigaret

S 1. januarjem se bodo nekoliko podražili cigarete in ostali tobačni izdelki. Vlada je namreč danes izdala novo uredbo o določitvi zneska trošarine za tobačne izdelke, s katero se z novim letom trošarina zvišuje za vse tobačne izdelke. Dodatna dviga bosta sledila v teku leta 2023.

Preberi »

V veljavi prepoved aromatiziranih ogrevanih tobačnih izdelkov v EU

V Evropski uniji je včeraj začela veljati prepoved aromatiziranih ogrevanih tobačnih izdelkov. Gre za ukrep, ki ga je letos predlagala Evropska komisija v skladu z evropskim načrtom za boj proti raku. Nova pravila morajo države članice v osmih mesecih prenesti v svojo nacionalno zakonodajo.

Preberi »