Search
Close this search box.

stavka

Poštni delavci za 3. junij napovedali stavko

Sindikat poštnih delavcev bo 3. junija začel stavko, so danes sporočili iz sindikata in pojasnili, da je razlog “ignoranca poslovodstva, ki ne pristane niti na najmanjše zahteve za izboljšanje delovnih pogojev”. Obenem so zapisali, da je Pošta Slovenije zaradi nepravilnosti ob volitvah ostala brez sveta delavcev.

Preberi »

Zaposleni na večini upravnih enot bodo stavkali že sedmo sredo zapored, sindikat grozi z zaostritvijo

Sindikat državnih organov Slovenije je vlado ponovno pozval k takojšnji ureditvi kadrovskega in materialnega stanja upravnih enot (UE). Ob tem so v pozivu izrazili bojazen, da vlada nima namena poseči v to “nerešljivo problematiko”. Večina UE bo stavkala že sedmo sredo zapored, sindikat pa napoveduje uresničitev grožnje o zaostritvi stavke.

Preberi »

Zaposleni na 52 upravnih enotah danes nadaljujejo stavko

Zaposleni na 52 od 58 upravnih enot (UE) bodo danes znova stavkali, saj po navedbah predsednika Sindikata državnih organov Slovenije Frančiška Verka stavkovna pogajanja z vladno pogajalsko skupino niso obrodila sadov. Kot že prejšnji dve sredi bodo tudi danes opravljali le nujne naloge, zaprti bodo krajevni uradi.

Preberi »

Na skoraj vseh upravnih enotah znova stavkovna sreda

Zaposleni na 54 od 58 upravnih enot bodo danes znova stavkali. Tako kot pred tednom dni, ko so prvič izvedli stavko, ki naj bi jo po napovedih nadaljevali vsako sredo do sklenitve ustreznega stavkovnega sporazuma, bodo opravljali le nujne naloge, zaprti bodo krajevni uradi.

Preberi »

Med zdravniško stavko opravljenih 10 odstotkov več storitev kot lani

V času zdravniške stavke so od 15. januarja do 15. marca letos v javni zdravstveni mreži opravili 1.037.971 storitev, ker je 95.619 ali 10 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Se je pa od začetka stavke povečalo skupno število čakajočih, več je tudi posameznikov, ki na zdravstveno storitev čakajo nedopustno dolgo, je razvidno iz podatkov NIJZ.

Preberi »

Dogodki