stavka

Zaposleni v Tušu za petek napovedujejo protest

Nezadovoljni z delovnimi pogoji in plačami se bodo zaposleni v trgovski družbi Tuš v petek dopoldne zbrali na protestnem shodu pred upravno stavbo podjetja v Celju. Vnovič nameravajo pozvati vodstvo, naj izpolni njihove zahteve, če se to ne bo zgodilo, so pripravljeni tudi stavkati.

Preberi »

Stavkovni odbor Fidesa bo odločal o prekinitvi stavke

Glavni stavkovni odbor sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides bo danes obravnaval sporazum o prekinitvi stavke, ki so ga na ponedeljkovih pogajanjih parafirali predstavniki vladne in sindikalne pogajalske skupine. Tako je tudi pričakovati končno odločitev glede preklica stavke. Podpis sporazuma je sicer že napovedan za sredo.

Preberi »

Novinarji na RTVS bodo danes pripravili celodnevno opozorilno stavko. Napovedali so zatemnjene vsebine in protest

Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, bodo danes z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti sporočili, da s svojimi stavkovnimi zahtevami mislijo resno. Celodnevna opozorilna stavka bo trajala vseh 24 ur, v njenem okviru pa bodo potekali novinarska konferenca in zbor delavcev ter shod za javno RTV.

Preberi »

Fides sprejel odločitev o splošni stavki zdravnikov in zobozdravnikov

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides je danes sprejel odločitev o splošni stavki. Začela se bo 19. oktobra ob 7. uri, “če pogajanja o reševanju njihovih stavkovnih zahtev ne bodo obrodila sadov”. Zahtevajo izstop iz enotnega plačnega sistema in pogajanja o novem tarifnem delu kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike.

Preberi »

Dogodki