Search
Close this search box.

ŠPORTNO PLEZANJE

Garnbret prva v Innsbrucku, druga Slovenka Buckley druga

Slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku v finalu na balvanih osvojila prvo mesto. Njen uspeh je v finalu najboljše šesterice z drugim mestom dopolnila druga Slovenka, 17-letna Jennifer Eucharia Buckley. Za slednjo je bila to sploh prva tekma v svetovnem pokalu doslej.

Preberi »

Janja Garnbret najboljša v polfinalu v Innsbrucku

Slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku v polfinalu na balvanih osvojila prvo mesto. V polfinale najboljše šesterice, ki bo nocoj z začetkom ob 19.30, se je s tretjim mestom uvrstila tudi druga Slovenka, tretja je bila Jennifer Eucharia Buckley.

Preberi »

Janja Garnbret v elitni družbi slovenskih športnikov

Najuspešnejša slovenska športna plezalka Janja Garnbret je v letu, v katerem bo avgusta v Parizu skušala osvojiti drugo olimpijsko zlato kolajno, vpisala prav poseben dosežek. Znašla se je v elitni družbi najboljših slovenskih športnikov, o katerih so napisali in izdali pravljico. Slikanico Janja in čudežna roža so danes predstavili javnosti.

Preberi »

Janja Garnbret turnejo na Kitajskem zaokrožila z dvojčkom zmag 

Janja Garnbret je na najboljši možni način z dvema zmagama na dveh tekmah začela sezono svetovnega pokala v športnem plezanju. Kitajsko turnejo je v začetku tedna odprla s prepričljivo zmago v disciplini balvani v Keqiau. Odlično formo je prenesla tudi v Wujiang, kjer je danes zmagala še v težavnosti za popoln teden v Aziji.

Preberi »

Janja Garnbret nadaljuje z odliko tudi v Wujiangu

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret je dobro začela drugo tekmo svetovnega pokala v sezoni, prvo v težavnosti. Slovenska šampionka je v Wujiangu v kvalifikacijah končala na vrhu skupaj z Italijanko Lauro Rogora in domačinko Zhilu Luo; vse tri so osvojile po dva vrhova. V polfinale sta napredovala še Mia Krampl in Luka Potočar.

Preberi »

Janja Garnbret že na začetku olimpijske sezone z zmagovito kombinacijo

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v okrožju Keqiao v Shaoxingu na Kitajskem. Garnbret se je v finale zavihtela kot vodilna v kvalifikacijah in polfinalu z največ možnostmi za zmago. V finalu je le še potrdila status najboljše športne plezalke ter odlično formo pred olimpijskimi igrami.

Preberi »

Janja Garnbret z nekaj težavami v finale uvodne tekme sezone

Najuspešnejša športna plezalka Janja Garnbret se je uvrstila v današnji finale discipline balvani na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala na Kitajskem (Keqiao). Štirje polfinalni balvani so predstavljali precejšen izziv za tekmovalke, težave je imela tudi Garnbret, ki pa je bila vseeno dovolj zanesljiva za finale.

Preberi »

Janja Garnbret: Podhranjenost v športnem plezanju je bila dolgo časa tabu tema

Najuspešnejša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret se v domačem in mednarodnem merilu uveljavlja tudi kot neuradna ambasadorka boja za zdravo prehranjenost športnikov. Kot ena prvih športnic je javno opozorila na problematiko stradanja. Kot je opozorila v pogovoru za STA, je bila ta tema dolgo časa tabu v športnem plezanju.

Preberi »

Janja Garnbret del priprav opravila na Japonskem

Janja Garnbret je del priprav na olimpijsko sezono 2024 opravila na Japonskem. V Tokiu je preživela tri tedne in se že vrnila domov. V Azijo se bo znova vrnila prihodnji mesec, ko bo po načrtih na Kitajskem nastopila na uvodnih tekmah svetovnega pokala v športnem plezanju. Slovenska šampionka danes praznuje 25. rojstni dan.

Preberi »

Dogodki