Šola

Osnovna šola Mislinja dobila večjo in sodobno urejeno kuhinjo (FOTO)

Po več letih prizadevanj je Osnovna šola Mislinja dobila sodobno urejeno in večjo kuhinjo ter tudi večjo jedilnico. Naložbo, vredno okoli 900.000 evrov, je v celoti financirala Občina Mislinja. Ker bo nova kuhinja v prihodnje služila tudi načrtovanemu vrtcu, je župan Bojan Borovnik na odprtju danes dejal: “Kuhinjo za vrtec že imamo, vrtca še ne.”

Preberi »

Predlog za brezplačno kosilo za vse učence gre lahko v drugo obravnavo

DZ je danes z 51 glasovi za in nobenim proti odločil, da je predlog novele zakona o šolski prehrani primeren za nadaljnjo obravnavo. Z 49 glasovi za in petimi proti pa so kot primernega za nadaljnjo obravnavo ocenili tudi predlog sprememb zakona o osnovni šoli. Predloga je v DZ vložilo 5000 državljanov, v njihovem imenu pa Inštitut 8. marec.

Preberi »

Začenja se prvi prijavni rok za vpis v višje šole

Začenja se prvi prijavni rok za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2023/24. Skupaj je za redni in izredni študij razpisanih 11.800 vpisnih mest, kar je toliko kot lani. Kandidati se lahko prijavijo do 17. marca. V petek se je začel tudi prvi prijavni rok za vpis na fakultete.

Preberi »

Za približno polovico slovenskih šolarjev danes začetek zimskih počitnic

Za šolarje z vzhodnega dela Slovenije se danes začenjajo zimske počitnice, sicer nekoliko prej kot ponavadi. Razlog za premik začetka letošnjih zimskih počitnic je nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo konec februarja potekalo v Planici. Društva zveze prijateljev mladine (ZPM) so pripravila veliko aktivnosti za učence in dijake.

Preberi »

V Nemčiji Eritrejec iz zavetišča za begunce ubil najstnico

V kraju Illerkirchberg v bližini mesta Ulm na jugu Nemčije je v ponedeljkovem napadu z nožem umrlo 14-letno dekle, 13-letnica pa je bila ranjena. Domnevni osumljenec, 27-letni Eritrejec, ki živi v tamkajšnjem zavetišču za begunce, naj bi dekleti napadel na poti v šolo. Poleg njega so policisti pridržali še dva moška, poroča britanski BBC.

Preberi »

Srbijo pretresel primer nasilja učencev nad učiteljico

Srbijo te dni pretresa primer nasilja na srednji šoli v Trsteniku, kjer so trije učenci poniževali in spodmaknili stol učiteljici, da je padla na tla, oni pa so se smejali in jo snemali z mobilnim telefonom. Proti učencem so uvedli disciplinski postopek, učitelji pa zaradi nasilja zahtevajo sistemske rešitve, poročajo lokalni mediji.

Preberi »