Search
Close this search box.

Šola

Šolarji pred počitnicami še zadnjič v šolskih klopeh

Šolarji bodo danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, prejeli bodo tudi zaključna spričevala. Nato bodo za približno dva meseca pozabili na šolo in brezskrbno uživali na težko pričakovanih počitnicah. V šole se bodo znova vrnili 2. septembra.

Preberi »

Ministrstvo šolam s programi elektrotehnike, mehatronike in strojništva kupilo 36 robotskih rok v vrednosti več kot milijon evrov

Na Šolskem centru Novo mesto je potekal dogodek ob začetku izvajanja aktivnosti projekta Digitalizacija izobraževanja na ravni osnovnih in srednjih šol ter izobraževanja odraslih. V tem okviru je ministrstvo za vzgojo in izobraževanje 30 šolam s programi elektrotehnike, mehatronike in strojništva, kupilo robotske roke v vrednosti 1.042.130 evrov.

Preberi »

Učenci in dijaki po prvomajskih počitnicah znova v šolske klopi

Za več kot 193.700 učencev in okoli 81.200 dijakov so se končale prvomajske počitnice in znova bo treba poprijeti za knjige. Tako že v torek dijake četrtih letnikov čaka prvi maturitetni preizkus – esej v maternem jeziku. Za šestošolce in devetošolce pa se začenjajo nacionalna preverjanja znanja.

Preberi »

Policija po objavi grožnje starše miri, da ni razloga za paniko

Po streljanju na eni od finskih osnovnih šol se je na enem od slovenskih javno dostopnih medijev pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku tudi v Sloveniji. Policiji se dogodek zdi malo verjeten, a so slovenske šole vseeno pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in k pozornosti, če bi kdorkoli opazil kaj nenavadnega.

Preberi »

Mladi tudi danes po informacije o nadaljnjem izobraževanju

Mladi imajo še danes možnost nabiranja informacij o nadaljnjem šolanju. Za lažjo odločitev so na fakultetah in v srednjih šolah pripravili predstavitve programov, ki bodo ob 9. oziroma 10. uri. Za univerzitetno izobraževanje je v prihodnjem študijskem letu na voljo skupaj 20.241 vpisnih mest, na višjih šolah 11.915, na srednjih pa 26.066.

Preberi »

Dijaki opozarjajo na kršitve delavskih pravic pri dijaškem delu

Člani mladinske skupine Inštituta 8. marec opozarjajo, da se dijake in študente pri njihovem delu večkrat izkorišča. V anketi o dijaškem in študentskem delu so namreč poročali o neplačanem delu, uvajanju v delo brez plačila, prepovedi odmora za malico ali obiska toalete. Številni pa tudi o verbalnem in spolnem nasilju na delovnem mestu.

Preberi »

Skupina mladoletnikov na poti v šolo pretepla dijake

V zadnjih dveh tednih je pred Šolskim centom Novo mesto skupina mladoletnikov verbalno in fizično večkrat napadla skupino dijakov, ki naj bi morali pomoč poiskati tudi na urgenci, so za portal 24ur.com potrdili tako v Šolskem centru Novo mesto kot na policiji, kjer so mladoletne storilce izsledili in privedli na policijsko postajo.

Preberi »