smrtna žrtev

Na slovenskih cestah življenje izgubila 54-letnik in 34-letnik

Na območju Žalca in Slovenske Bistrice sta se v petek zvečer oz. nekaj po polnoči zgodili prometni nesreči s smrtnim izidom. V Zabukovici je nekaj pred 21. uro vozilo trčilo v betonsko ograjo, voznik je umrl na kraju nesreče. V naselju Gaj pa se je osebno vozilo prevrnilo na streho, ena oseba je na kraju nesreče poškodbam podlegla.

Preberi »

V prometni nesreči pri Čepljah umrl 26-letni motorist

Na regionalni cesti izven naselja Čeplje v občini Kočevje se je v soboto okoli 15.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 26-letni motorist. Ta je v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh, nato pa trčil v osebni avtomobil 31-letnega voznika iz Sežane, ki je pripeljal nasproti.

Preberi »

Gorska reševalna služba: Prva naveza žrtev razmer, druga alpinista kljub nesreči nadaljevala z vzponom

Gorska reševalna služba Tržič je danes po sobotnih plazih na Storžiču, ki sta odnesla tri življenja, sporočila, da je bila prva naveza alpinistov žrtev razmer, ki jih je krojil veter, in so se nenadoma poslabšale. Druga alpinista pa sta kljub prvi nesreči nadaljevala z vzponom in doživela nesrečo, ki je ogrozila tudi delo gorskih reševalcev.

Preberi »

Kurz obsodil teroristični napad na Dunaju, odzval se je tudi Janša

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je obsodil današnji teroristični napad na Dunaju, v katerem je bila ubita najmanj ena oseba. Označil ga je za odvratnega. Notranji minister Karl Nehammer je medtem opozoril, da napad še vedno poteka. Domnevajo, da v njem sodeluje več močno oboroženih napadalcev.

Preberi »