smrt

Umrl je Ivan Zidar

Umrl je Ivan Zidar, nekoč eden najvidnejših in najvplivnejših slovenskih gospodarstvenikov, poročajo mediji. Star je bil 82 let. Javnosti je bil znan predvsem kot direktor gradbenega giganta SCT, zadnja Zidarjeva leta pa so bila zaznamovana z aferami in sodnimi postopki.

Preberi »

V Italiji po smrti 18-letnice dodatno omejili uporabo AstraZenece

V Italiji bodo po novem s cepivom proti covidu-19 podjetja AstraZeneca cepili le še starejše od 60 let, mlajše, ki so že prejeli prvi odmerek tega cepiva, pa bodo v drugo cepili s cepivom bodisi Pfizerja bodisi Moderne, je včeraj sporočil zdravstveni minister Roberto Speranza. Razlog za odločitev je smrt 18-letnice po cepljenju z AstraZeneco.

Preberi »

Na območju gore Krofička našli mrtvega pohodnika

Na območju gore Krofička v občini Solčava so danes okoli 10. ure našli mrtvo pogrešano osebo. Neuradno naj bi moškemu, ki je bil sicer primerno opremljen, na pobočju gore zdrsnilo. Na centru za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje so zapisali, da je bil s helikopterjem prepeljan v Logarsko dolino.

Preberi »

Na Hrvaškem v avtomobilu, parkiranem na soncu, umrl otrok

V parkiranem avtomobilu v Kninu je v torek umrl petletni otrok, ki ga je oče pustil v vozilu, potem ko se je v jutranjih urah pripeljal v službo. Otroka so našli mrtvega popoldne, ko je temperatura v Kninu dosegla skoraj 30 stopinj Celzija. Mestna uprava Knina je napovedala, da bodo zaradi tragedije razglasili dan žalovanja.

Preberi »

Na območju PU Celje umrl 43-letni voznik

Včeraj, okoli 17. 30 ure, se je na avtocesti izven naselja Celje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena 43-letni romunski voznik tovornega vozila in 50-letni madžarski voznik tovornega vozila s priklopnikom, so sporočili s PU Celje.43-letni romunski voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Lopate proti Ljubečni po desnem prometnem pasu, je silovito trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 43-letni romunski voznik na kraju nesreče umrl.
Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 21. ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti.

Preberi »

Na območju Slovenj Gradca 63-letni kolesar trčil v kolesarko pred njim in se huje poškodoval. V Zbelovski Gori umrl 66-letni voznik traktorja

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 943 klicev občanov. 238 klicev je bilo interventnih, osem nujnih. 63 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 18 s področja mejnih zadev in tujcev, 112 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru, so sporočili s PU Celje.

Preberi »

Za smrt deklice zaradi pasjih ugrizov ne bo ovadbe

Policijska preiskava tragičnega dogodka v Mengšu, kjer je pes do smrti pogrizel osemletno deklico iz okolice Ljubljane, se je končala. Ljubljanska policija je aprila podala poročilo o ugotovitvah na ljubljansko okrožno tožilstvo, v katerem je očitno ugotovila, da je do tragičnega dogodka privedel nesrečni splet okoliščin, poroča današnji Večer.

Preberi »

Umrl belokranjski humorist, publicist in kulturnik Toni Gašperič

V novomeški bolnišnici je za posledicami dolgotrajne bolezni danes umrl 76-letni belokranjski humorist, publicist in kulturnik Toni Gašperič, so sporočili svojci. Metličan Gašperič je bil človek številnih darov, satirično nastrojene misli in širokega nasmeha, dolgoletni sopotnik slovenskega javnega radia in pogost gost številnih medijev.

Preberi »