Search
Close this search box.

smrt

Umrl je slikar Gustav Gnamuš

V 83. letu starosti je umrl slikar Gustav Gnamuš, poroča spletni portal MMC RTV Slovenija. Velja za enega najbolj občutljivih koloristov ne le na Slovenskem, ampak tudi v svetu. Za svoje delo je prejel Jakopičevo nagrado, nagrado Prešernovega sklada in leta 2001 Prešernovo nagrado za življenjsko delo.

Preberi »

Umrl je dolgoletni voditelj Dnevnika na TVS Janez Čuček

V 88. letu starosti je umrl dolgoletni voditelj Dnevnika na Televiziji Slovenija (TVS) Janez Čuček. Na voditeljskem stolu je bil od leta 1978 do leta 1998. Kot je poročala TVS, bo v spominu ostal po legendarnih besedah “Ostanite še naprej z nami”, s katerimi je običajno sklenil TV Dnevnik.

Preberi »

Med sečnjo lesa se je smrtno ponesrečil 64-letni moški

Na Tolminskem se je danes dopoldne med sečnjo lesa v gozdu smrtno ponesrečil 64-letni moški, ki je delal na strmem pobočju. Ko je pri koreninah odrezal deblo izruvanega drevesa, se je deblo skotalilo preko moškega, ki je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Preberi »

Predlog zakona o prostovoljnem končanju življenja razdelil poslance, Svoboda in SD bi odločitev prepustili državljanom

V Svobodi podpirajo predlog zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, ki ga je vložilo društvo Srebrna nit s podporo volivcev, vendar so med prvo obravnavo v DZ izpostavili, da bi morali o predlogu odločati državljani. S tem se strinjajo v SD. Levica predlog zakona podpira, v opozicijskih SDS in NSi pa mu ostro nasprotujejo.

Preberi »

V prometni nesreči v Avstriji umrla Slovenka

Na avtocesti v bližini avstrijskega Gradca se je danes zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 75-letna slovenska državljanka. Ženska je peljala v smeri Gradca, ko se je nenadoma zaletela v desno varovalno ograjo, nakar jo je odbilo še v levo varovalno ograjo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

V požaru med novoletno zabavo v Gradcu umrla ena oseba

V enem od lokalov v Gradcu je danes okoli 4. ure zjutraj izbruhnil požar, ki je po zadnjih podatkih policije terjal eno smrtno žrtev, še okoli 21 pa je bilo poškodovanih. Vzrok požara za zdaj še ni znan, vse poškodovane pa so prepeljali v bolnišnico, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

Dogodki