sindikat

V Leku na Prevaljah stekla pogajanja predstavnikov sindikata in delodajalca

Potem ko so predstavniki Leka in Sandoza pred tednom dni zaposlenim v prevaljskem obratu potrdili že prej napovedano zaprtje proizvodnje antibiotikov do konca 2023, so se danes sešli s predstavniki delavcev. Po sestanku je predsednica hišnega sindikata Lidija Mihelčič sporočila, da so se dogovorili, da o poteku pogajanj informacij ne bodo dajali.

Preberi »

Dostavljalci v dveurno opozorilno stavko

Sindikat dostavljalcev se je zaradi nepriznavanja sindikata s strani podjetij Wolt in Glovo v Sloveniji ter nepripravljenosti za pogajanja o kolektivni pogodbi odločil za dveurno opozorilno stavko dostavljalk in dostavljalcev. Ta se je začela ob 11. uri, dela ne opravlja več kot 100 dostavljalcev, pravijo v sindikatu.

Preberi »
Medicinska sestra

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester pozivi k izboljšanju delovnih pogojev

Danes obeležujemo mednarodni dan medicinskih sester, s katerim združenja medicinskih sester po svetu opozarjajo na svetovno pomanjkanje medicinskih sester in na etičen odnos do migracijskih politik znotraj poklica. V zbornici zdravstvene nege politične odločevalce pozivajo, da je treba poskrbeti za zadržanje kadra in mu izboljšati delovne pogoje.

Preberi »

V Ljubljani opoldne nov protestni shod kmetov

Opoldne bo pred poslopjem parlamenta v Ljubljani drugi protestni shod kmetov v zadnjem mesecu dni. Predstavniki kmetijskih organizacij pričakujejo udeležbo iz vse Slovenije, nekateri kmetje bodo pred DZ prispeli tudi s traktorji.

Preberi »

Kmetje v pripravah na petkov opozorilni protest po več krajih po Sloveniji

Sindikat kmetov Slovenije zaradi različnih zahtev do kmetov in perečih težav v kmetijstvu v petek organizira opozorilni protest, ki se bo ob 13. uri začel po več krajih po državi. Še pred tem bo sindikat skupaj z nekaterimi drugimi organizacijami na težave v kmetijstvu opozoril na novinarski konferenci ob 11. uri pred DZ v Ljubljani.

Preberi »

Poklicni gasilci bodo na protestnem shodu izrazili svoje nezadovoljstvo

Poklicni gasilci bodo danes pred poslopjem vlade pripravili protestni shod. Zahtevajo odpravo krivičnih plačnih nesorazmerij in pošteno vrednotenje svojega dela. Po napovedi sindikata se bodo najprej zbrali na Trgu republike nasproti parlamenta, sam protest z nagovori v Gregorčičevi ulici pa se bo začel ob 11. uri.

Preberi »