sindikat

Policijski sindikat kazensko ovadil Hojsa zaradi objave plač policistov

V Policijskem sindikatu Slovenije so v četrtek podali kazensko ovadbo zoper ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa zaradi objave osebnih podatkov in plač policistov, kar je po njihovem mnenju v nasprotju z zakonodajo. Sumijo ga kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov v povezavi z drugimi kaznivi dejanji na škodo policistov.

Preberi »

V ponedeljek začetek stavke Policijskega sindikata Slovenije

Jutri bo Policijski sindikat Slovenije začel stavko na celotnem območju Slovenije. Predsednik sindikata Rok Cvetko je za STA povedal, da bodo v času stavke zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti.

Preberi »

Sindikata opozarjata na zahtevne razmere v CUDV Črna in pozivata državo, da zaposlenim zagotovi ustrezne pogoje za delo

Na zahtevne razmere, s katerimi se po prvi potrjeni okužbi pred dobrima dvema tednoma soočajo zaposleni in uporabniki v Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem, sta danes opozorila Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije ter sindikat Sviz. Državo pozivata, da zaposlenim zagotovi ustrezne pogoje za delo.

Preberi »

Sindikat delavcev trgovine s peticijo za zaprtje trgovin ob nedeljah

Sindikat delavcev trgovine Slovenije je pred tretjo obravnavo predlagane spremembe zakona o trgovini pripravil peticijo za zaprtje trgovin ob nedeljah in začel z zbiranjem podpisom med zaposlenimi. S peticijo želijo v sindikatu, kot so sporočili, predvsem opolnomočiti tiste, ki jih nedeljsko delo v trgovinah najbolj zadeva.

Preberi »

“Državljani se vse glasneje pritožujejo zaradi zapiranja pošt in vse slabše kakovosti poštne storitve”

Sindikat poštnih delavcev, eden od dveh reprezentativnih sindikatov zaposlenih na Pošti Slovenije, je v državni zbor vložil pobudo volivcem za vložitev predloga novele zakona o poštnih storitvah. V sindikatu zatrjujejo, da so glede potrebnosti sprememb enotni vsi socialni partnerji v družbi, tudi uprava. Podpise bodo začeli zbirati 1. septembra.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun