sindikat

Štrukelj: Glede na novo uredbo testiranje za šolnike neobvezno

V sindikatu šolnikov po preučitvi nove uredbe glede testiranja na koronavirus ocenjujejo, da obvezno tedensko testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ne bo več v veljavi. Glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj je ob tem še izrazil pričakovanje, da bo ob morebitnem ponovnem obveznem testiranju država slednje morala tudi plačati.

Preberi »

Sindikati kritični do poseganja v povračilo stroškov prevoza na delo

Sindikati so kritični do sprememb uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. S spremembo je vlada “grobo posegla v pravice zaposlenih v zasebnem sektorju na področju povračila stroškov prevoza na delo in z dela”, so prepričani. Marsikdo bo prejemal nižje povračilo, so opozorili v sporočilu za javnost.

Preberi »

Poklicni gasilci v sredo začenjajo dvodnevno opozorilno stavko

V Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije dosedanja pogajanja s pogajalsko skupino, ki jo je imenovala vlada, ocenjujejo kot popolnoma neuspešna. V sredo ob 6. uri bodo zato začeli dvodnevno opozorilno stavko, ki bo trajala do petka do 7. ure, so sporočili na današnji novinarski konferenci.

Preberi »

Sindikat gasilcev za konec junija napovedal dvodnevno opozorilno stavko

Sindikat poklicnega gasilstva je danes na seji predsedstva odločil, da napove dvodnevno opozorilno stavko. Po besedah generalnega sekretarja sindikata Davida Švarca so odločitev sprejeli zaradi ignorantskega odnosa vlade in obrambnega ministrstva. So pa stavko napovedali za konec junija in tako odgovornim dali možnost, da se do takrat dogovorijo.

Preberi »

Popoldne se bodo sestali predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja

Vladna stran je sindikate javnega sektorja za popoldne povabila na sejo pogajalske skupine. Po izteku roka, do katerega so se sindikati izrekali o vladnem predlogu, je pričakovati odziv vladne strani. Ta je sicer v ponedeljek vztrajala, da gre za zadnjo ponudbo, ki pa, kot kaže, v sindikatih nima večinske podpore, vsaj ne brez nekaterih sprememb.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.