Search
Close this search box.

sds

Končnega odgovora o politični usodi Švarc Pipan očitno tudi danes še ne bo

Končnega odgovora o politični usodi ministrice Dominike Švarc Pipan tudi danes očitno še ne bo. Premier Robert Golob ter predsednica SD in zunanja ministrica Tanja Fajon sta sicer danes skupaj potovala v Bruselj, a je Golob ob prihodu dejal, da o tem nista spregovorila “niti besede”. Tudi predloga za izključitev Švarc Pipanove iz SD za zdaj ni.

Preberi »

Logar odstopil z mesta predsednika sveta SDS

Anže Logar je odstopil z mesta predsednika sveta SDS, sicer najvišjega organa stranke med dvema kongresoma. Seja sveta je potekala brez prisotnosti Logarja, ki je svojo odsotnost predhodno že opravičil. Svet stranke bo po novem vodil Zvonko Černač.

Preberi »

Poslanci na delovnem obisku na Koroškem: SDS poziva vlado, da sledi operativnosti iz prvih dni po ujmi

Poslanci SDS so se na delovnem obisku na Koroškem seznanili s potekom popoplavne obnove. V pogovorih z župani in nekaterimi gospodarstveniki je bila predvsem izražena potreba po hitrejših odločitvah in hitrejši dodelitvi sredstev, je izpostavil prvak SDS Janez Janša. “Pozivamo vlado, da sledi operativnosti iz prvih dni po strašni ujmi,” je dejal.

Preberi »

Janša: Pošiljajo nas v penzijo, naš odgovor bo odhod na volišče

Prvak SDS Janez Janša je v odzivu na sobotne navedbe premierja Roberta Goloba na kongresu Gibanja Svoboda izpostavil, da se je treba upreti nestrpnosti in sovraštvu. “Pošiljajo nas v penzijo, v Argentino in na strelišče. Naš odgovor pa bo odhod na volišče,” je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Preberi »

Poslanec SDS Branko Grims: Petkov napad je bil zame poskus umora

Poslanec SDS Branko Grims v petkovem “strahopetnem in zahrbtnem napadu” pred državnim zborom, ko ga je neznanec porinil po stopnicah, vidi poskus umora. Pričakuje, da bo policija temeljito raziskala dogodek, za katerega krivce med drugim vidi tudi v levosredinskem polu in v osrednjih medijih, ki da ne poročajo o napadih na poslance.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Po mnenju koalicije se v SDS ne morejo sprijazniti s porazom na volitvah

V poslanskih skupinah Svoboda, SD in Levica menijo, da se v stranki SDS še niso sprijaznili s porazom na aprilskih državnozborskih volitvah. Prepričani so, da bodo državljani zavrnili referendumske pobude SDS in glasovali za uveljavitev sprememb zakona o vladi, novelo zakona o RTVS in spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi, kot jih je sprejel DZ.

Preberi »

Janša: SDS zbrala dovolj podpisov za zahteve za tri referendume

SDS je zbrala dovolj podpisov za zahteve za tri referendume, in sicer o predlogih sprememb zakona o vladi, novele zakona o RTVS in sprememb zakona o dolgotrajni oskrbi, je prvak SDS Janez Janša sporočil na Twitterju. Za vsakega od referendumov so zbrali več kot 50.000 podpisov. “Daleč največja podpora neposredni demokraciji doslej,” je navedel.

Preberi »

SDS poziva koalicijo k podpori predloga zakona o brezplačni prehrani v šolah. Alenka Helbl: “Menimo, da si vsi naši otroci zaslužijo dva obroka dnevno”

V SDS pozivajo koalicijske poslance, naj podprejo njihov predlog zakona o brezplačni prehrani v šolah. Menijo sicer, da koalicija predloga ne bo podprla, ker “predlagatelj ni pravi”, je v izjavi za medije dejala poslanka SDS Alenka Helbl. Konec avgusta je za enak predlog podpise v okviru kampanje Za otroke gre začel zbirati tudi Inštitut 8. marec.

Preberi »

Dogodki