SB Slovenj Gradec

Del sveta slovenjgraške bolnišnice še naprej nezadovoljen s poslovanjem bolnišnice: “Ladja finančno tone, stvari je treba rešit”

Že tretjo sejo zapored je v torek del članov sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec iz vrst predstavnikov ustanovitelja izražal nezadovoljstvo s poslovanjem bolnišnice, ki je še naprej v rdečih številkah. Po zdajšnjih ocenah vodstva bolnišnice bi ta uravnoteženo poslovanje dosegla maja prihodnje leto, a del sveta zavoda v to dvomi.

Preberi »

Zaradi slabega poslovanja vlada zamenjala člane svetov zavodov v devetih bolnišnicah. Med bolnišnicami z največjo izgubo tudi slovenjgraška

Vlada je zaradi slabega poslovanja zamenjala člane svetov zavodov devetih bolnišnic, v “petih največjih in štirih najbolj kritičnih”, je po današnji seji povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Z menjavo v svetih zavodov bodo najprej skušali stabilizirati stanje, nato pa zagotoviti pozitivno poslovanje ob koncu leta.

Preberi »

Lavre: Poplavljena ambulanta je danes zaprta

Meteorne vode so v četrtek zvečer zalile tudi kletne prostore slovenjgraške bolnišnice. Na enem delu bolnišnice je meteorna voda pritekla po klančini, kjer dostavljajo zdravila. Na drugem delu bolnišnice pa je voda prebila kletno okno ter vdrla v eno od ambulant in jo poplavila.

Preberi »

Svet slovenjgraške bolnišnice o obvladovanju čakalnih dob

Svet zavoda Splošne bolnišnice (SB) Slovenj Gradec je na četrtkovi seji med drugim obravnaval predlog akcijskega načrta za obvladovanje čakalnih dob, covida-19 v bolnišnici in prihajajoče investicije. Noveliranje akcijskega načrta predvidevajo do konca oktobra, so zapisali v sporočilu po seji sveta.

Preberi »