Search
Close this search box.

romana lesjak

Mati županja, Romana Lesjak, še ne razmišlja o upokojitvi

Županja Črne, Romana Lesjak, je navdihnila krajane s svojo predanostjo, požrtvovalnostjo in izjemno energijo. Nominirana je bila za prestižna naslova Delova osebnost leta 2023 in Slovenka leta 2023. Kljub tesnemu izidu pri Slovenki leta je zmagala v kategoriji Delova osebnost leta, kar je priznanje za njeno vodstvo in trud v obdobju po katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Črno.

Preberi »

Slovenka leta 2023 je Ana Petrič. Romana Lesjak tik za njo

Bralci revije Jana so za Slovenko leta 2023 izbrali direktorico Centra starejših Notranje Gorice Ano Petrič. “Že devetnajsto leto s svojimi dejanji spreminja področje socialnega varstva. Bori se za pravice starejših, za višje normative in boljše pogoje dela zaposlenih v domovih,” so o zmagovalki zapisali organizatorji izbora.

Preberi »

V Črni na Koroškem vzpostavljajo prostovoljski servis

V Črni na Koroškem, kjer so posledice lanske ujme pomagali odpravljati številni prostovoljci, si njihove pomoči želijo tudi letos. Številni občani tudi letos potrebujejo pomoč, pravi županja Romana Lesjak. Občina skupaj s Slovensko filantropijo vzpostavlja Prostovoljski servis Črna na Koroškem za širši nabor pomoči.

Preberi »

Koroška glasbenika Dunja in Oto Vrhovnik podarjata koncert Črni na Koroškem

To nedeljo vas v Kulturnem domu Črna na Koroškem čaka pravo glasbeno doživetje. Pripravila ga bosta karizmatična Dunja Vrhovnik in njen oče Oto Vrhovnik, vrhunski saksofonist, ki ima za seboj bogato glasbeno kariero. Koncert podarjata Črni na Koroškem, nanj pa ste vabljeni tudi od drugod. Družbo na odru jima bodo delale domačinke, ki delujejo pod imenom Trio adijo. Vstop je prost.

Preberi »

Potekal je ponovoletni sprejem županje Črne na Koroškem mag. Romane Lesjak

Spomnili so se leta, ki se je ne dolgo nazaj izteklo in pušča posebne spomine… Veliko je lepih, a tudi tokrat ni šlo mimo avgustovskih poplav, ki so več kot zaznamovale Koroško, še prav posebej Črno na Koroškem, vas olimpijcev. Srčna, predana, pogumna županja mag. Romana Lesjak, pa je prejela ogromno čestitk in lepih želja za vse naštete vrline, pa tudi za naziv Delovna osebnost leta, ki ga namenja predvsem vsem Črnjanom in Črnjankam.

Preberi »

Jubilejni dvajseti čebelnjak #PRVAčebela, gre v Črno na Koroškem

Danes v Sloveniji slavimo dan prihodnosti. Ta nas spodbuja k odgovornemu ravnanju danes, da bo naš jutri lepši. Zato se znova začenja družbeno odgovorna pobuda #PRVAčebela, v kateri se povezujeta Čebelarska zveza Slovenije in PRVA. Namen je spodbujati znanje o čebelah med mladimi in ohranjati slovensko čebelarsko tradicijo. Objavljen je tudi javni razpis za čebelarska društva, ki s čebelarskim krožkom delujejo na osnovni ali srednji šoli. Do 20. maja prihodnje leto, ko slavimo svetovni dan čebel, bodo tri društva prejela učni čebelnjak. Četrti čebelnjak, ki bo hkrati jubilejni dvajseti čebelnjak #PRVAčebela, gre v Črno na Koroškem, ki so jo letos znova udarile naravne nesreče.

Preberi »

Dogodki