reševanje

Med vikendom helikopter v gorah posredoval dvanajstkrat

Od petka do nedelje se je v gorah zgodilo 12 nesreč, v katerih je posredoval policijski helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah. V petek in nedeljo so se zgodile po tri nesreče, v soboto pa šest. Na policiji opozarjajo, da je tempo reševanj peklenski in pozivajo k skrbi za varnosti v gorah in prilagajanju tur sposobnostim posameznika.

Preberi »

V soboto več reševanj v gorah, tudi psa in krave

Minulo soboto so reševalci v gorah imeli kar nekaj dela, a so se vsa reševanja končala srečno. Med drugim so pomagali izgubljenim planincem, pohodniku, ki mu je zdrsnilo, pa tudi kravi, ki je na planini Tosc zdrsnila v globino in se poškodovala. Bohinjski gorski reševalci so kravo pripravili na transport v dolino s helikopterjem Slovenske vojske.

Preberi »

“Jutri bodo prebivalci Slovenije začutili močan potresni sunek z epicentrom na območju Ljubljane”

Jutri, 9. marca 2021, bo med 8. in 13. uro, potekala teoretična vaja državnega pomena Vaja POTRES 2021. Izvedla se bo v skladu z državnim načrtom za zaščito in reševanje ob potresu, načrti dejavnosti in načrtom za izvedbo vaje, ki ga je pripravila skupina za pripravo načrta. Vaja je del priprav na ukrepanje ob potresu, so sporočili iz Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Preberi »

V letu 2020 so prejeli 514.653 klicev na številko 112

Danes obeležujemo mednarodni dan številke 112, ki deluje kot enotna evropska številka za klic v sili. Klicateljem je na voljo neprekinjeno ves čas in vse dni v letu. Lani so po zadnjih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje v regijskih centrih za obveščanje prejeli 514.653 telefonskih klicev na pomoč, kar je povprečno 1410 klicev na dan.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.