Search
Close this search box.

REŠEVANJE

Ljubitelji gora se lahko znova varno odpravijo na lani v ujmah prizadeta območja

Območja, prizadeta v lanskih poletnih poplavah, so zdaj varna za obiskovanje, zato lahko letos obisk z bolj obremenjenih delov Slovenije usmerimo na Koroško in v Zgornjo Savinjsko dolino, sporočajo iz Planinske zveze Slovenije (PZS). Skupaj z gorskimi reševalci pred poletno gorniško sezono spet pozivajo k dobri predpripravi na varen odhod v gore.

Preberi »

Hrvaška pomorska policija pri Umagu rešila slovenskega kajtarja

Hrvaška pomorska policija je v soboto iz morja pri naselju Katoro blizu Umaga v Istri rešila 59-letnega slovenskega kajtarja, ki je padel v morje daleč od obale, je danes sporočila policija. Kot je povedal vidno utrujeni moški, mu je zaradi brezvetrja zmaj padel v vodo, kasneje pa ga iz istega razloga ni mogel več dvigniti v zrak.

Preberi »

Pohodnik pod Čavnom izgubil zavest in umrl

Na poti proti koči Antona Bavčerja pod Čavnom v občini Ajdovščina je danes dopoldne umrl pohodnik. Potem ko je izgubil zavest, mu namreč prva pomoč ni pomagala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Reševalci so danes posredovali še večkrat, med drugim na območju Brane, potem ko je plezalki na glavo padla skala.

Preberi »

Letalska policijska enota večkrat reševala v gorah

V gorah se je od sobote zjutraj zgodilo šest nesreč, pri katerih je bila zaradi zahtevnosti terena ali nujnosti reševanja potrebna helikopterska pomoč. Letalska policijska enota je med drugim rešila jadralnega padalca, izgubljena pohodnika, plezalko, ki jo je ugriznila kača, in onemoglega psa, ki ga je verjetno pičila žuželka.

Preberi »
Mežica

Na Koroško na pomoč prihaja 20 gorskih reševalcev iz vse Slovenije

Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) je v ponedeljek končno uspela vzpostaviti stik z Gorsko reševalno službo (GRS) Koroške. Ker so razmere apokaliptične, so organizirali ekipo 20 reševalcev iz različnih društev GRS po Sloveniji. S tremi helikopterji SV so danes zjutraj odleteli proti Koroški, kjer bodo ostali dva dni, so sporočili iz zveze.

Preberi »

Na številko 112 v povprečju več kot 1400 klicev dnevno

Obeležujemo mednarodni dan številke 112, ki je enotna evropska številka za klic v sili. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je lani pri nas 13 regijskih centrov za obveščanje prejelo 517.842 telefonskih klicev na pomoč, kar je povprečno dobrih 1418 klicev na dan. Največ jih prejme ljubljanski center za obveščanje, lani 131.800.

Preberi »

Dogodki