rekord

Korošici Janji Šegel slovenski rekord na 100 m prosto

Plavalka ravenska Fužinarja Janja Šegel je na mitingu profesionalne lige ISL v Neaplju dosegla nov slovenski rekord na 100 m prosto – 53,76 sekunde. Rekord Neže Klančar iz ljubljanske Olimpije, ki ga je slednja dosegla leta 2018, je izboljšala za točno pet stotink sekunde.

Preberi »

Garnbretova v Villarsu za dve mesti izboljšala osebni rekord

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret iz tekme v tekmo napreduje v hitrostnem plezanju. Pred olimpijskimi igrami se je na tekmi svetovnega pokala v Villarsu v Švici v kvalifikacijah hitrosti prvič spustila pod hitrostno mejo osmih sekund. V osmini finala pa je s 13. dosežkom še za dve mesti izboljšala svojo najboljšo uvrstitev v hitrosti.

Preberi »

Janja Garnbret v kvalifikacijah Villarsa prvič pod osmimi sekundami

Slovenska plezalna zvezdnica Janja Garnbret je v četrtkovih kvalifikacijah za tekmo svetovnega pokala v hitrostnem plezanju v Villarsu postavila nov slovenski mejnik. Prvič v svoji karieri je steno preplezala pod osmimi sekundami, poroča Sportal. Štoparica se je ustavila pri 7,91 sekunde, s čimer se je tudi prebila v današnji finale.

Preberi »

Šeglova desetinko od slovenskega rekorda, Stevens pod 28 sekundami

Slovenski plavalci ta konec tedna razveseljujejo z dosežki na mitingih v Banji Luki in Zagrebu. Najbližje svojim ciljem je bila Ravenčanka Janja Šegel, ki se je s 54,57 na 100 m prosto slovenskemu rekordu Neže Klančar približala na desetinko sekunde, olimpijski normi A za nastop v Tokiu pa na dve.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.