rdeča faza

IJS: Zaradi velike kužnosti delte do pomladi okužen bolj ali manj vsak necepljeni. Rdeča faza že konec avgusta

Slovenija je po merilih Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) trenutno glede na podatke o okuženih z novim koronavirusom v oranžni fazi, v rdečo pa bo predvidoma prešla konec avgusta. “Če bomo tako nadaljevali, bomo jeseni presegli drugi val epidemije v bolnišnicah,” napovedujejo na Institutu Jožef Stefan (IJS).

Preberi »

IJS: Slovenija v oranžni fazi, rdeča predvidoma v začetku septembra

Slovenija je po merilih Evropskega centra za preprečevanje in obvladovanje bolezni trenutno že v oranžni fazi, ob trenutnem trendu razvoja epidemije bo v rdečo fazo prišla v začetku septembra, napovedujejo na Institutu Jožef Stefan (IJS). Ponovno so pozvali k cepljenju in opomnili, da zaželena precepljenost odrasle populacije nad 90 odstotki.

Preberi »

IJS: “Epidemija ne raste več, kar pomeni, da so ukrepi zapiranja države prijeli.” Mogoče bomo vseeno prešli nazaj v rdečo fazo

S ponedeljkom bodo za vso državo veljali ukrepi, ki so predvideni za rdečo fazo, čeprav je država trenutno glede na vladni semafor še v oranžni fazi oz. je na meji med oranžno in rdečo fazo. Število hospitaliziranih bolnikov je namreč nižje od 1000, prav tako je nižje od 1000 sedemdnevno povprečje potrjenih primerov.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.