program

Obeta se predstavitev članov posvetovalne skupine za covid-19 in usmeritve obvladovanja širjenja koronavirusa

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) bodo v sodelovanju z ministrstvom za zdravje danes predstavili izzive spremljanja in obvladovanja nalezljivih bolezni. Po informacijah STA bodo predstavili tudi člane posvetovalne skupine za covid-19, ki bo odslej delovala v okviru NIJZ, in usmeritve obvladovanje širjenja novega koronavirusa.

Preberi »

Prihajajoča sobota bo na Koroškem v znamenju otroškega teka

Prihajajoča majska sobota bo združila otroke in mlade družine, ki rade tečejo ter se gibajo v naravi, saj bo ekipa Malčkovega športa na Ravnah na Koroškem organizirala že 13. Malčkov tek. V športnem parku DTK se bodo se bodo malčki lahko preizkusili v teku, kjer bodo premagovali razdalji 250 in 500 metrov. Brezplačni rekreativni dogodek, ki spodbuja najmlajše h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, se bo pričel ob 11. uri, športno dogajanje pa bodo dopolnjevale ustvarjalne in kreativne delavnice ter napihljiva igrala.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu zdravja potrebujemo dostopno in kakovostno javno zdravstvo

Današnji dan, 7. april, je svetovni dan zdravja, ki se praznuje v 200 državah že več kot 60 let. Cilj dneva je opozoriti na globalne probleme in izzive, s katerimi se danes sooča zdravstveni sistem po svetu. Slogan letošnjega svetovnega dneva zdravja je »1000 mest – 1000 življenj«. Dejstvo je, da je osrednja tema Svetovne zdravstvene organizacije povezana s problemom urbanizacije in zdravja. Ne bo enostavno. Potreben je niz težkih, celovitih in strateško načrtovanih odločitev, da odpravimo vzroke slabega delovanja slovenskega javnega zdravstvenega sistema.

Preberi »

V Vuzenici spet stopili skupaj in pripravili pester program 27. Vuzeniških dnevov za vse generacije (VIDEO in FOTO)

V Vuzenici pripravljajo že 27. Vuzeniške dneve, na katerih boste lahko med drugim prisluhnili Nuši Derenda in Dejanu Dogaja, Mambo Kingsom, Dejanu Vunjaku in Brendijevim Barabam, se udeležili koncerta Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter zaplesali ob zvokih ansambla Falant. Kot je na današnji tiskovni konferenci dejal župan Franjo Golob, se obeta pester program, primeren za vse generacije. Priprave zanj pa so stekle že v začetku leta.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.