priznanja

Ob prazniku MO Slovenj Gradec podelili najvišja občinska priznanja (VIDEO in FOTO)

Danes je praznik Mestne občine Slovenj Gradec. V edini mestni občini na Koroškem se praznične prireditve sicer vrstijo že vse od začetka septembra in se bodo, predvsem po zaslugi vremena, odvijale tudi še v oktobru. Nocoj pa je v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu potekala svečana seja Mestnega sveta Mestne občine Slovenj Gradec, na kateri je župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler podelil najvišja občinska priznanja za leto 2022.

Preberi »

V Cankarjevem domu podelili priznanja JSKD za leto 2021. Med dobitniki tudi koroški kulturnik Franjo Murko (FOTO)

V soboto, 12. marca, je Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v Cankarjevem domu v Ljubljani podelil najvišja odličja in priznanja za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju ljubiteljske kulture. Med prejemniki priznanj pa je bil tudi Franjo Murko, vsestranski kulturni ustvarjalec in organizator iz Slovenj Gradca, ki je prejel srebrno plaketo za dolgoletno in uspešno delo na področju ljubiteljske kulture.

Preberi »

Planinska zveza podelila priznanja za letos. Med prejemniki tudi Korošci

Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu. Na svečani podelitvi v Medvodah je danes podelila svečane listine PZS 10 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 15 planincem ob življenjskih jubilejih in tri priznanja vodstva PZS za posebne dosežke.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.