predsednik

Skupnost koroških Slovencev Pahorju podelila Kugyjevo nagrado

Skupnost koroških Slovencev in Slovenk (SKS) je včeraj v Celovcu nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju podelila Kugyjevo nagrado za zasluge pri krepitvi skupnega slovenskega kulturnega, čezmejnega in alpsko-jadranskega prostora, pa tudi za njegova prizadevanja v prid uspešnemu razvoju slovenske narodne skupnosti in sožitja na Koroškem.

Preberi »
Robert Golob

Golob: Razprava o predlogu za progresivni obvezni zdravstveni prispevek je zame v tem trenutku popolnoma brezpredmetna

Predsednik vlade Robert Golob je ob robu Foruma obrti in podjetništva v Ljubljani o predlogu Levice za progresivni obvezni zdravstveni prispevek dejal, da je zanj ta razprava v tem trenutku popolnoma brezpredmetna. O tem na vladi sploh še niso razpravljali, je dejal in dodal, da ima vsak pravico do svojih pogledov – tako gospodarstvo kot politika.

Preberi »

Novoizvoljena predsednica republike bo zaprisegla na slavnostni seji DZ

Novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar bo danes zaprisegla na slavnostni seji DZ ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Pirc Musarjeva je zmagala v drugem krogu predsedniških volitev 13. novembra, z zaprisego pa bo postala prva predsednica republike. Nasledila bo Boruta Pahorja, ki je predsedniško funkcijo opravljal dva mandata.

Preberi »

V ožji ekipi Pirc Musarjeve tudi Uroš Krek, Ula Tomaduz in Zlatko Šabič

Novoizvoljena predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki bo v DZ prisegla v četrtek, je v sporočilu za javnost predstavila svojo ekipo. Generalni sekretar urada bo sedanji namestnik generalnega sekretarja in svetovalec Uroš Krek, na položaj vodje kabineta bo imenovala odvetnico Ulo Tomaduz, svetovalec za mednarodne odnose bo profesor Zlatko Šabič.

Preberi »

Pahor je tradicionalno sprejel Luč miru iz Betlehema

Predsednik republike Borut Pahor je danes v predsedniški palači sprejel Luč miru iz Betlehema, ki so jo prinesli predstavniki slovenskih in zamejskih skavtov. Skavti so ob tej priložnosti predstavili poslanico, ki letos poteka pod geslom Vstani in sveti!, so sporočili iz urada predsednika republike.

Preberi »

Dogodki