Search
Close this search box.

predsednik

Premier Golob v novoletni poslanici s poudarkom na najmlajših v družbi

Premier Robert Golob je v svoji novoletni poslanici poudarek dal najmlajšim. Med drugim je izpostavil skupno odgovornost za varno in spodbudno okolje, v katerem bodo lahko otroci razvijali ustvarjalnost in samostojnost. Pozval je k povezanosti, spoštovanju in optimizmu pri oblikovanju prihodnosti za naslednje generacije.

Preberi »

Bela hiša se je spremenila v praznično pravljico

Bela hiša se je spremenila v praznično pravljico z 98 božičnimi drevesi, 34.000 okraski, 72 venci in okoli 142.000 lučkami. Prva dama Jill Biden si je za letošnjo temo izbrala geslo Čarovnija, čudeži in veselje, s čimer želi spodbuditi obiskovalce, da sprejmejo svojega notranjega otroka, poročajo ameriški mediji.

Preberi »

Logar odstopil z mesta predsednika sveta SDS

Anže Logar je odstopil z mesta predsednika sveta SDS, sicer najvišjega organa stranke med dvema kongresoma. Seja sveta je potekala brez prisotnosti Logarja, ki je svojo odsotnost predhodno že opravičil. Svet stranke bo po novem vodil Zvonko Černač.

Preberi »

Predsednik vlade ostaja v bolniškem staležu, Luka Mesec ostaja premier

Predsednik vlade Robert Golob okreva po operaciji in po nasvetu zdravnikov ostaja v bolniškem staležu, so sporočili iz kabineta predsednika vlade. Današnjo sejo vlade bo tako po njihovih navedbah vodil podpredsednik vlade in minister za delo Luka Mesec, ki bo tudi slavnostni govornik na državni proslavi ob dnevu Rudolfa Maistra v Mariboru.

Preberi »

Golob napovedal, da bodo dodatne vire za socialne transferje našli s trošarinami na tobačne izdelke, sladke in žgane pijače

Predsednik vlade Robert Golob je v odgovoru na poslansko vprašanje o neusklajevanju socialnih transferjev z inflacijo za prihodnje leto napovedal, da bodo dodatne vire v proračunu našli s trošarinami na tobačne izdelke, sladke in žgane pijače. Poudaril je, da se je vsako ministrstvo samostojno odločalo o področjih, kjer so možni prihranki.

Preberi »

Namesto dopolnilnega, prihaja obvezni zdravstveni prispevek

Primanjkljaj v zdravstveni blagajni zaradi preoblikovanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ocenjujejo na 140 milijonov evrov, bo pokril proračun, je v odgovoru na poslansko vprašanje vodje poslanske skupine NSi Janeza Ciglerja Kralja dejal predsednik vlade Robert Golob.

Preberi »

Gospodarstvo z Golobom o ukrepih za sanacijo po avgustovski ujmi

Predstavniki 14 gospodarskih organizacij, ki so konec avgusta vlado pozvale k oblikovanju dolgoročnih in premišljenih odločitev za sanacijo po poletni ujmi, se bodo danes srečali s predsednikom vlade Robertom Golobom. Pričakovati je, da bodo tema predvsem napovedane rešitve za financiranje obnove, ki razburjajo gospodarstvo.

Preberi »

Skupnost koroških Slovencev Pahorju podelila Kugyjevo nagrado

Skupnost koroških Slovencev in Slovenk (SKS) je včeraj v Celovcu nekdanjemu predsedniku republike Borutu Pahorju podelila Kugyjevo nagrado za zasluge pri krepitvi skupnega slovenskega kulturnega, čezmejnega in alpsko-jadranskega prostora, pa tudi za njegova prizadevanja v prid uspešnemu razvoju slovenske narodne skupnosti in sožitja na Koroškem.

Preberi »

Dogodki