predsednik

Pahor bo odlikoval Janjo Garnbret in Benjamina Savška

Dva izjemno uspešna slovenska športnika, ki sta zaznamovala tudi športno leto 2021, bosta danes prejela še državni priznanji. Slovenski predsednik Borut Pahor bo danes na slovesnosti podelil zlati red za zasluge plezalki Janji Garnbret in kanuistu Benjaminu Savšku.

Preberi »

Zelenski: Natova zavrnitev vzpostavitve prepovedi letov “zelena luč” Putinu. “Če bo padla Ukrajina, bo padla vsa Evropa”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v televizijskem nagovoru ostro obsodil zvezo Nato, ker je na petkovem izrednem zasedanju zunanjih ministrov zavrnila možnost vzpostavitve območja prepovedi preletov nad Ukrajino. Zahodu je očital, da daje ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu s tem dovoljenje, da še naprej obstreljuje ukrajinska mesta.

Preberi »

Samo Lampret odhaja s svojega položaja

Kdo bo marca kandidiral za novega predsednika koroškega prvoligaša, za zdaj še ni znano. Kot je razvidno iz intervjuja, ki so ga z zdajšnjim predsednikom Samom Lampretom objavili pri RK Slovenj Gradec 2011, še ni znano. Lampret pa se s položaja poslavlja.

Preberi »

Pahor odlikoval Merklovo z redom za izredne zasluge (FOTO)

Predsednik republike Borut Pahor je danes na Brdu pri Kranju nemško kanclerko Angelo Merkel, ki se poslavlja s položaja, odlikoval z redom za izredne zasluge, ki velja za najvišje slovensko odlikovanje. Prejela ga je za osebne zasluge za poglobitev vsestranskih odnosov med Slovenijo in Nemčijo ter verodostojno evropsko voditeljstvo.

Preberi »

Pahor ne bo sledil pobudi Stevanovića glede poziva k odstopu vlade

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je vabil na sredine proteste, se je srečal s predsednikom republike Borutom Pahorjem. V uradu predsednika so pojasnili, da Pahor ni sprejel pobude Stevanovića, naj vlado pozove k odstopu. Ker zahteve Stevanovića niso bile upoštevane, je ta za torek napovedal nov shod.

Preberi »

Podpora vladi ostaja nizka, NSi z največjim padcem med strankami

Delo trenutne vlade podpira 28,8 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 63,1 odstotka, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Med strankami bi največ vprašanih volilo SDS, sledijo SD, Levica in LMŠ, največji padec je doživela NSi. Na mesto najbolj priljubljenega politika se je tokrat vrnil predsednik republike Borut Pahor.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.