Search
Close this search box.

prebivalstvo

Furs izdal odločbe za odmero 47 milijonov evrov davka

Finančna uprava RS (Furs) v teh dneh odpošilja odločbe o odmeri davka od najemnin, obresti in kapitalskih dobičkov. Doslej je na podlagi vloženih napovedi izdala približno 80 odstotkov odločb, skupni znesek odmerjenega davka pa znaša 47 milijonov evrov. Naslednja tranša je predvidena sredi junija.

Preberi »

Povprečni dohodek na prebivalca na Koroškem najvišji v občini Mežica 

V Sloveniji je povprečni letni bruto dohodek na prebivalca leta 2022 znašal 15.990 evrov, neto dohodek pa 12.343 evrov. Prvi je bil glede na leto 2021 višji za devet odstotkov oz. 1326 evrov, drugi pa za 10,2 odstotka oz. 1142 evrov. Povprečni neto dohodek na prebivalca je bil najvišji v občini Kranjska Gora, najnižji pa v občini Kuzma.

Preberi »

Furs izdal prvi sveženj izračunov dohodnine za lani

Finančna uprava RS (Furs) je izdala prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za lani. Zavezanci jih bodo na dom prejeli po navadni pošti v prvih dneh aprila. Rok za vložitev ugovora se izteče 29. aprila, rok za doplačilo premalo plačane dohodnine pa je 29. maj. Do takrat bodo zavezancem tudi nakazali preveč plačano dohodnino.

Preberi »

V 2024 zamejena cena 90 odstotkov porabe elektrike gospodinjstev

Vlada bo v letu 2024 še regulirala cene elektrike za gospodinjstva, in sicer bo cena za 90 odstotkov dejanske porabe enaka, kot je po trenutni regulaciji, za 10 odstotkov porabe pa bo cena tržna, je STA danes povedal pristojni minister Bojan Kumer. Zamejitve cen za ostale odjemalce ne bo več.

Preberi »

Psihološka pomoč prizadetim v ujmi pod okrilje ministrstva in NIJZ

Ljudje, ki so jih prizadele katastrofalne poplave, poleg finančne in materialne pomoči potrebujejo tudi psihosocialno pomoč. To so jim takoj ponudili psihologi civilne zaščite in prostovoljci, v sredo pa bo organizacijo nudenja psihosocialne pomoči prevzelo ministrstvo za zdravje v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ).

Preberi »

Dogodki