praznik dela

Praznovanje praznika dela na Ravnah na Koroškem

Tradicionalno srečanje ob praznovanju mednarodnega delavskega praznika – 1. maja se je pričelo ob 12. uri ob streljanju Movžnarjev. V zgodnjih jutranjih urah so občane in občanke prebudili zvoki Pihalnega orkestra ravenskih železarjev z igranjem budnic, ki so jih igrali po mestu in njegovi okolici ter kasneje tudi na enem največjih shodov na Koroškem.

Preberi »

Na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah več kot tisoč ljudi. Lidija Jerkič: Smo še daleč od tega, da bi bili zadovoljni (FOTO)

Več sto ljudi, po oceni organizatorjev več kot tisoč, se je danes zbralo na srečanju ob mednarodnem prazniku dela na Ravnah na Koroškem. Slavnostna govornica, predsednica ZSSS in SKEI Slovenije Lidija Jerkič je v nagovoru zbrane spomnila na zgodovino boja za pravice delavcev in ocenila, da smo še daleč od tega, da bi bili zadovoljni.

Preberi »

Jerkičeva za STA: Delavci lahko danes izbirajo in postavljajo svojo ceno

Delavcev danes primanjkuje, zato se je njihova moč povečala – izbirajo lahko med delodajalci in postavljajo svojo ceno, je za STA pred praznikom dela dejala predsednica ZSSS Lidija Jerkič, hkrati pa opozorila, da Slovenija za EU še vedno caplja pri plačah. Po volitvah si želi predvsem obuditve socialnega dialoga in drugačne ravni komunikacije.

Preberi »

Srečanja na Graški Gori so se poleg županov in podžupana udeležili tudi pohodniki in kolesarji (VIDEO in FOTO)

Ob prazniku dela je danes na Graški Gori potekalo srečanje župana Mestne občine Velenje Petra Dermola, župana Občine Mislinja mag. Bojana Borovnika in podžupana Mestne občine Slovenj Gradec dr. Petra Pungartnika. Zaradi zdravstvene situacije v državi niso organizirali tradicionalnega srečanja kot smo ga vajeni, so se pa poleg predstavnikov občin na Graški Gori zbrali tudi nekateri pohodniki in kolesarji.

Preberi »

Sporočilo praznika dela bo živo kljub epidemiji. Na Ravnah se že sliši budnica pihalnega orkestra, na Graški Gori bo potekalo srečanje treh županov

Današnji mednarodni praznik dela bo zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 brez množičnih prvomajskih praznovanj. Sindikati so tako že v prejšnjih dneh pozvali k boju za varnejše zaposlitve, varna in zdrava delovna mesta, socialno varnost in dostojno starost. Kljub epidemiji bodo ponekod ob upoštevanju ukrepov godbe zadonele budnice.

Preberi »

Dogodki