Search
Close this search box.

poplave

Množica planincev s srcem za Črno na Koroškem

Kdor dela s srcem, ga pot prej ali slej pripelje v Črno na Koroškem, je bilo vodilo okrog tisoč planincev iz vse Slovenije in še čez mejo, ko so se 15. junija zbrali na dnevu slovenskih planincev in tako tudi simbolno podprli domačine in turizem v krajih, ki so jih lanske poplave najbolj prizadele

Preberi »

Premier Golob s koroškimi župani o popoplavni sanaciji

Premier Robert Golob se je včeraj sestal z župani Črne na Koroškem Romano Lesjak, Raven na Koroškem Tomažem Roženom, Ljubnega Franjem Naraločnikom in Luč Klavdijem Strmčnikom ter z njimi spregovoril o poteku popoplavne sanacije. Župani so ob tej priložnosti pohvalili odzivnost vlade, so danes objavili v kabinetu predsednika vlade.

Preberi »

Šefic s koroškimi župani o odprtih popoplavnih vprašanjih

Državni sekretar in vodja službe za obnovo po poplavah in plazovih Boštjan Šefic se je včeraj, 12. aprila 2024, s sodelavci iz državne tehnične pisarne mudil na delovnih srečanjih s koroškimi župani. Naslovili so konkretne težave, s katerimi se občine soočajo pri pripravi projektov obnove.

Preberi »

SOS za vode: Poplave poslabšale stanje reke Meže, ribiči zaskrbljeni

Če se je ekološko in kemijsko stanje reke Meže v zadnjih desetletjih izboljševalo, pa so lanske poplave stanje reke kot take precej poslabšale. Dodatno na reko in življenje v njej slabo vplivajo še za varnost prebivalcev ob reki nujna sanacijska dela v in ob strugi. Ribiči so zaskrbljeni, stanje opisujejo kot kaotično in težko.

Preberi »

Minister Novak: Zadrževalniki so nujni, če nočemo, da bodo posledice take kot v Prevaljah, ko je bilo zaradi neodkupljenega zemljišča polovica Prevalj poplavljenega

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić in minister za naravne vire in prostor Jože Novak s sodelavci sta se včeraj sestala z deležniki v kmetijstvu. Gre za nadaljevanje iskanja rešitev tako imenovanih stavkovnih zahtev kmetov. Ministrica je po srečanju dejala, da je to potekalo v konstruktivnem vzdušju.

Preberi »