poplave

Ste v maju utrpeli škodo zaradi neurij? V MO Slovenj Gradec začeli z zbiranjem vlog za oceno škode

Mestna občina Slovenj Gradec na podlagi sklepa Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, pričenja z ocenjevanjem škode na stvareh zaradi posledic obilnega deževja s poplavami in plazovi od 14. do 23. maja 2023. Zaradi neposredne škode se prične z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih.

Preberi »

Gasilci čez noč odpravljali posledice deževja, sprožilo se je še 16 plazov

Tudi čez noč so gasilci 12 gasilskih enot na območjih regijskih centrov za obveščanje Celje, Maribor, Murska Sobota in Ptuj odpravljali posledice obilnega deževja. Uprava za zaščito in reševanje je zabeležila 13 dogodkov. Pomagajo tudi pripadniki SV. Sprožilo pa se je še 16 plazov, za njihovo sanacijo so aktivirali skupno 13 gasilskih enot.

Preberi »

Največ padavin na Arsu pričakujejo v naslednjih šestih urah

Ob že drugem sredozemskem ciklonu v zadnjem tednu na Arsu glavnino padavin pričakujejo v naslednjih šestih urah, ker so nekatere reke zlasti v južnem delu države že zelo polne, pa je tam pričakovati zaostreno dogajanje. Razmere se bodo na Štajerskem v sredo umirile, na jugovzhodu pa največje pretoke pričakujejo v sredo in četrtek.

Preberi »

V nesreči čolna na narasli Savi na Hrvaškem dva mrtva

V narasli Savi blizu Jasenovca na Hrvaškem se je v sredo prevrnil čoln, pri čemer sta dva človeka umrla, tretjega pa so uspeli rešiti. Naselje Mlaka, v bližini katerega se je zgodila nesreča, je sicer zaradi poplavljenih cest izolirano, zato prebivalci kot prevozno sredstvo uporabljajo čolne.

Preberi »

Piran poplavljen podobno kot leta 2019

Zaradi visokega plimovanja in kombinacije vetrovnih razmer je morje danes poplavilo nižje ležeče dele obale. Največ težav je v Piranu, kjer pripadniki civilne zaščite poskušajo čim bolj zmanjšati škodo, ki bo gotovo nastala. Sirena javnega alarmiranja se je sprožila ob 6.10, najvišjo plimo pričakujejo med 8.30 in 9. uro.

Preberi »

V Srbiji v poplavah umrl deček, v Albaniji pogrešajo očeta in sina

Dele Srbije, Albanije in Kosova so v nedeljo prizadele poplave. Najhuje je bilo na območju Novega Pazarja in Tutina na jugozahodu Srbije, kjer se je v reki Vidrenjak utopil dveletni deček. V Albaniji je v reki na severu države z avtomobilom pristal oče s sinom in hčerko, ki pa se ji je uspelo rešiti, poročajo lokalni mediji.

Preberi »