pomoč

Nasmeškotki za dijake iz socialno šibkih družin

V prazničnem času bo radostne in nasmejane trenutke tudi letos mogoče deliti z Nasmeškotkom, dobrodelnim piškotkom, ki že četrto leto zapored riše nasmehe otrokom v stiski pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Letos Nasmeškotek ponuja možnost osebnega posvetila, zbrana sredstva pa bodo pri podjetju HOFER namenili dijakom iz socialno šibkih družin za kritje oskrbnin v dijaških domovih. V trgovinah HOFER je Nasmeškotek po ceni 1 evro mogoče kupiti vse do konca decembra oziroma do razprodaje zalog.

Preberi »

Krvodajalci vabljeni: Zaloge krvi so nizke

Vseslovenska krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje – Daruj kri, obvešča, da so zaloge krvi v Sloveniji nizke. Zato vse tiste, ki kri že darujete in tiste, ki se za to še odločate, vabijo, da to storite zdaj.

Preberi »

Gostinci si želijo kritja fiksnih stroškov v celoti

Gostinci so se zaradi epidemije znašli v brezupnem položaju. Soočajo se z odpuščanji, številni razmišljajo o zaprtju dejavnosti, drugi so svoje gostinske obrate že zaprli. Zato pričakujejo, da bo šesti protikoronski zakon predvidel kritje fiksnih stroškov v celoti, vključno z najemninami. S tem bi obenem popravili diskriminatorno obravnavo malih poslovnih subjektov v javnem pozivu za sofinanciranje obratovalnih stroškov podjetjem v gostinstvu in turizmu v času epidemije COVID-19, opozarjajo pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS).

Preberi »

V sedmem protikoronskem zakonu tudi pomoč upokojencem

Vlada namerava v sedmi protikoronski zakon po besedah premierja Janeza Janše vključiti tudi pomoč upokojencem. Namenjena naj bi bila predvsem tistim z nizkimi pokojninami, ki morda še bolj kot spomladi čutijo draginjske pritiske, je Janša dejal danes v DZ.

Preberi »

Nakazanih novih 27 milijonov evrov mesečnega temeljnega dohodka

Finančna uprava je danes izvedla nakazilo mesečnega temeljnega dohodka in delno povrnjenega izgubljenega dohodka zaradi karantene ali obveznosti varstva otrok. Mesečni temeljni dohodek je po podatkih finančne uprave prejelo več kot 25.800 upravičencev, izgubljen dohodek pa 120 upravičencev.

Preberi »

Slovenjgraški župan k sodelovanju vabi prostovoljce

V času epidemije so se aktivno organizirali tudi na območju MO Slovenj Gradec. Po besedah župana Tilna Kluglerja je še posebej angažirana Covid operativna skupina, ki praktično dan in noč deluje vse od 16. marca dalje, v tesni povezavi z občinskim štabom Civilne zaščite. Zdaj pa vabijo k sodelovanju še več prostovoljcev.

Preberi »

Helikopterji Slovenske vojske letos prepeljali inkubator že 45-krat

Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske, ki so na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku in letališču Edvarda Rusjana v Mariboru vsak dan v 15 minutah pripravljene na posredovanje, so oktobra poletele na pomoč 37-krat, od tega trikrat na pomoč v gore, 29-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in petkrat za prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 49 poškodovanih ali obolelih in skupaj naletele 67 ur, so sporočili iz generalštaba Slovenske vojske.

Preberi »

Slovenci stopili skupaj ter pomagali Vanji in Vidu, da nista ostala brez strehe nad glavo

V teh dneh je v medijih zaokrožila zgodba Vida Knehtla in njegove mame Vanje Ropič, ki sta se znašla v nezavidljivi situaciji. Glede na to, da ima gospa Vanja sorodnike tudi na Koroškem, smo se odločili, da njima v bitki s časom, z objavo prispevka v našem mediju, pomagamo tudi mi. Tik pred objavo prispevka pa smo danes zjutraj izvedeli, da je Vanji in Vidu ob pomoči srčnih ljudi uspelo v le nekaj dneh zbrati prepotreben znesek za odkup hiše.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila