Search
Close this search box.

pokojnine

Mesec: 40 let zavarovalne dobe bo dovolj za upokojitev

V skladu z izhodišči za pokojninsko reformo, ki jih je danes sprejela vlada, bo 40 let zavarovalne dobe dovolj za upokojitev. Kakšni bodo starostni pogoji, pa je še stvar diskusije s socialnimi partnerji. Na podlagi izhodišč je vlada potrdila podlage za začetek usklajevanj s socialnimi partnerji, je po seji vlade dejal minister za delo Luka Mesec.

Preberi »

Danes višje pokojnina na računih upokojencev

Pokojnine in invalidska nadomestila, nakazana danes, bodo še višja kot januarska. Februarska redna uskladitev namreč znaša 8,8 odstotka, kar je 0,6 odstotne točke več od januarske delne redne uskladitve, ki je bila v višini 8,2 odstotka. Tokratni znesek bo ob tem še nekoliko višji tudi zato, ker bo izplačan poračun za januar.

Preberi »

Svet pokojninskega zavoda o uskladitvi pokojnin februarja

Svet pokojninskega zavoda bo po napovedi sklenil, da se bodo pokojnine v okviru redne uskladitve februarja zvišale za 0,6 odstotka. Glede na rast plač in povprečno letno inflacijo lani bi se morale sicer zvišati za 8,8 odstotka, a ker je bila delna redna uskladitev v višini 8,2 odstotka že januarja, bo tokratna uskladitev le v višini razlike.

Preberi »

Izplačane bodo za 8,2 odstotka višje pokojnine

Upokojenci bodo danes prejeli pokojnine za januar, ki bodo delno redno usklajene za 8,2 odstotka. Prav tako bodo za toliko višja invalidska nadomestila. Pokojninski zavod bo za tokratno uskladitev namenil na mesečni ravni 46,8 milijona evrov, na letni ravni pa 562 milijonov evrov, je za STA dejal generalni direktor zavoda Marijan Papež.

Preberi »

Z decembrsko pokojnino bo nakazanega tudi 1,8 odstotka pokojnine za oktober

Decembrske pokojnine bodo nakazane že danes, ne pa šele v petek, ki bo zadnji delovni dan v mesecu, ko je običajno čas za izplačilo pokojnin. Tokratne pokojnine bodo tako kot novembrske višje od oktobrskih za 1,8 odstotka. Vlada želi upokojencem s tem pomagati, da bodo lažje premostili čas do januarja, ko bodo izplačani že delno usklajeni zneski.

Preberi »

Pred poslanci odločanje o zdravstvenem interventnem zakonu

Poslanci bodo danes na nadaljevanju seje državnega zbora odločali o predlogu zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin. Zakonu je zeleno luč v ponedeljek prižgal odbor za zdravstvo, kjer so sprejeli številna koalicijska dopolnila, spremenili so tudi ime zakona.

Preberi »

Na računih upokojencev bodo 1,8 odstotka višje pokojnine

Upokojenci in prejemniki invalidskih nadomestil bodo danes skupaj z rednimi prejemki za november prejeli še 1,8 odstotka pokojnine oz. nadomestila, izplačanega za oktober. Vlada jim želi na tak način stopiti naproti, da bodo med vsesplošno draginjo lažje prebrodili čas do redne uskladitve. Ta bo izvedena januarja in bo znašala 8,2 odstotka.

Preberi »

Pokojnina bo novembra in decembra višja

Vlada se je z namenom, da zmanjša tveganje za socialno izključenost upokojencev in invalidov, odločila, da bodo njihove pokojnine oziroma nadomestila novembra in decembra za 1,8 odstotka višja kot oktobra, so v ponedeljek sporočili z ministrstva za delo. Višji znesek za november bo izplačan 30. novembra, za zadnji mesec letos pa 28. decembra.

Preberi »