pokojnine

Premier Golob za letos napovedal 100 milijonov evrov namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev

Premier Robert Golob je na odprtju Dnevov medgeneracijskega sožitja dejal, da so na vladi ta teden zaključili medresorsko usklajevanje štirih ukrepov, vrednih 100 milijonov evrov, namenjenih izboljšanju gmotnega položaja upokojencev. Med njimi je dvig minimalno zajamčene pokojnine na 700 evrov in “božičnica” oziroma zimski regres za upokojence.

Preberi »

Upokojencem bodo danes nakazane višje pokojnine

Tako kot običajno na zadnji delovni dan v mesecu bodo danes nakazane pokojnine za tekoči mesec, ki pa bodo 5,2 odstotka višje. Svet pokojninskega zavoda jih je namreč pred dvema tednoma redno uskladil v skladu s sistemskim zakonom. Hkrati bo nakazan poračun od 1. januarja. Za to uskladitev bo na letni ravni izplačanih več kot 330 milijonov evrov.

Preberi »

Redna uskladitev pokojnin v tem mesecu v višini približno pet odstotkov

Pokojnine se bodo v tem mesecu redno uskladile za približno pet odstotkov, napovedujejo v Gibanju Svoboda, kjer zagotavljajo, da je skrb za upokojence med njenimi pomembnimi nalogami. Natančna višina uskladitve bo sicer znana v četrtek, ko bo o njej na seji odločil svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Preberi »

Včeraj izplačane pokojnine so za 4,5 odstotka višje

Upokojenci so decembrske pokojnine prejeli že včeraj, ker se bodo v petek, ko bo zadnji delovni dan v mesecu in letu, banke zaradi novoletnih praznikov zaprle prej. Tako kot že novembra bodo za 4,5 odstotka višje, enako pa velja tudi za invalidska nadomestila. Vlada želi prejemnikom na ta način pomagati v času draginje.

Preberi »

DZ danes med drugim o pomoči upokojencem in domovom za starejše

DZ bo izredno sejo, ki se je začela v četrtek, danes nadaljeval z obravnavo predloga interventnega zakona, po katerem se bodo pokojnine novembra in decembra uskladile za 4,5 odstotka. Za toliko bo omejen tudi dvig oskrbnin v domovih za starejše. Domovom bo na voljo tudi pomoč pri financiranju plač in višjih stroškov hrane, elektrike in ogrevanja.

Preberi »