počitnice

Živahen počitniški utrip na ribniku Brdinje

V Koroški ribiški družini že leta zgledno skrbijo za naše vode predvsem na ribniku Brdinje. Z veliko željo, da bi nekdo nadaljeval njihovo delo, so tudi letos med poletnimi počitnicami organizirali brezplačen tečaj ribolova za otroke na brdinjskem ribniku.

Preberi »

Na cestah tudi danes pričakovati zastoje

Konci tedna v poletni sezoni so tradicionalno močno prometno obremenjeni, tudi danes je na avtocestah in drugih prometnicah po državi pričakovati gnečo. Po napovedih prometno-informacijskega centra bo promet povečan ves dan, k čemur med drugim prispeva konec počitnic v delu Nemčije, Nizozemske in Švice.

Preberi »

Ob vnovični rasti temperatur za večji del države razglašen oranžni alarm

Potem ko se je živo srebro čez 30 stopinj Celzija v Sloveniji vnovič dvignilo že v soboto, bodo danes temperature dodatno porasle. Agencija RS za okolje (Arso) je zaradi vročine za jugozahod in jugovzhod države ter osrednjo Slovenijo izdala oranžni alarm, ki poziva k stanju pripravljenosti. Poleg tega se na cestah vnovič obeta velika gneča.

Preberi »

Razigrano ravensko poletje na Ravnah

Počitniško dogajanje na Ravnah na Koroškem pod naslovom Razigrano ravensko poletje na Ravnah 2023 je v živahnem utripu s številnimi zanimivimi dogodki, ki otrokom vse od prvega do tretjega razreda ponujajo res zanimiv in precej pester program.

Preberi »

Šolske klopi bodo samevale do septembra

Šolarji bodo danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, prejeli bodo tudi zaključna spričevala. Nato bodo za približno dva meseca pozabili na šolo in brezskrbno uživali na težko pričakovanih počitnicah. V šolo pa se bodo znova vrnili 1. septembra. Na šolah bodo danes izvedli proslavo pred dnevom državnosti.

Preberi »

Dogodki