plezanje

Pot Janje Garnbret do olimpijskega zlata ovekovečena v filmu

Letošnjo zimo bo med občinstvo po vsem svetu prišel dokumentarni film Stena – vzpon do zlata (The Wall – Climb for Gold), v katerem spremljamo zgodbo štirih športnih plezalk – Slovenke Janje Garnbret, Britanke Shaune Coxsey, Američanke Brooke Raboutou in Japonke Miho Nonaka – med pripravami na tekmo njihovega življenja, olimpijske igre.

Preberi »

Janja Garnbret: Dala bi si kar najboljšo oceno

Za Janjo Garnbret je leto olimpijskih presežkov in osebnih mejnikov. Dvaindvajsetletnica je 6. avgusta postala prva olimpijska prvakinja športnega plezanja. Tekmovalno sezono je sklenila 4. septembra v Kranju s četrtim naslovom zmagovalke seštevka svetovnega pokala v težavnosti. “Dala bi si kar najboljšo oceno,” je dejala v pogovoru za STA.

Preberi »

Šestkrat zlata Garnbretova tudi po Moskvi ostaja rekorderka SP

Luka Potočar je Sloveniji v Moskvi priplezal skupno 19. odličje na svetovnih prvenstvih v športnem plezanju. Gre za prvo kolajno v težavnosti v moški konkurenci. Kar 16 odličij ima Slovenija po zaslugi športnih plezalk, sedem od teh jih je osvojila Janja Garnbret, šest zlatih, kar je največ med vsemi.

Preberi »

Janja Garnbret po Tokiu zmagala še v Kranju

Janja Garnbret je letošnja zmagovalka Kranja. Slovenska športna plezalka je po olimpijskih igrah v Tokiu, na katerih je postala prva olimpijska zmagovalka v športnem plezanju, zmagala tudi na prvi poolimpijski tekmi svetovnega pokala v težavnosti. In to na domači tekmi v Kranju. To je njena še druga zmaga. V Kranju je prvič zmagala leta 2017.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.