Search
Close this search box.

plezanje

Janja Garnbret edina v polfinalu osvojila vrh smeri

Janja Garnbret je vrhunsko nastopila tudi v današnjem polfinalu premierne tekme sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost. Petindvajsetletna Slovenka je edina tako med ženskami kot moškimi osvojila vrh polfinalne smeri. V finale, ki bo na sporedu v nedeljo, je napredovala tudi Mia Krampl z osmim dosežkom.

Preberi »

Janja Garnbret bo del priprav opravila tudi na Japonskem

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je z mislimi že usmerjena na glavni cilj sezone. Prva favoritinja poletnih olimpijskih iger v Parizu bo 6. avgusta v dvorani plezalnega centra v pariškem predmestju Le Bourget začela boj za drugo zlato olimpijsko odličje. Do takrat je še nekaj časa. Del priprav bo opravila na Japonskem.

Preberi »

Na Prevaljah iščejo najemnika novega plezalnega centra

Na Prevaljah se zaključuje gradnja plezalnega centra, vrednega okoli 4,5 milijona evrov neto. Občina zato išče najemnika te pomembne pridobitve za občino in širše. Ponudbe zbira do 17. novembra do 11. ure. Izhodiščna najemnina je določena pri nekaj manj kot 6200 evrov neto na mesec. Center bodo odprli predvidoma v začetku decembra.

Preberi »

Janji Garnbret za konec sezone še zmaga v Kopru, Vita Lukan tretja

Janja Garnbret je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja v Kopru. To je njena prva zmaga na domači zunanji plezalni steni na Bonifiki, potem ko je v Sloveniji pred tem že dvakrat slavila v Kranju. Garnbret je osvojila rekordno 41. zmago v svetovnem pokalu. Slovenski uspeh je dopolnila Vita Lukan s tretjim mestom.

Preberi »

Janja Garnbret najboljša tudi v polfinalu, v finalu še Mia Krampl

Slovenska zvezdnica športnega plezanja Janja Garnbret je bila najboljša v današnjem polfinalu, potem ko je bila najbolj zanesljiva že v petkovih kvalifikacijah. V finale tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v švicarski vasi Villars-sur-Ollon se je z višino 37 prebila tudi Mia Krampl. Golničanka je vpisala šesti dosežek.

Preberi »

Dogodki