PLAČE

Z aprilom višje plače tudi poslancem

Tako kot drugim zaposlenim v javnem sektorju se bodo s 1. aprilom plače za en plačni razred zvišale tudi poslancem. Ti bodo po novem uvrščeni od 56. do 63. plačnega razreda, njihove osnovne bruto plače bodo znašale od 3900 do 5200 evrov.

Preberi »

Poklicni gasilci bodo na protestnem shodu izrazili svoje nezadovoljstvo

Poklicni gasilci bodo danes pred poslopjem vlade pripravili protestni shod. Zahtevajo odpravo krivičnih plačnih nesorazmerij in pošteno vrednotenje svojega dela. Po napovedi sindikata se bodo najprej zbrali na Trgu republike nasproti parlamenta, sam protest z nagovori v Gregorčičevi ulici pa se bo začel ob 11. uri.

Preberi »

ZZZS bo lanski 133-milijonski primanjkljaj pokril iz lastnih virov

ZZZS je lani nemoteno financiral pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, a s primanjkljajem v višini okoli 133 milijonov evrov, ki ga je pokril z lastnimi viri iz presežkov minulih let. Letos ob negotovih razmerah poslovanja načrtujejo 48-milijonski primanjkljaj, v finančni načrt pa ob tem še niso vključeni finančni učinki novih obveznosti.

Preberi »

Mestne občine pozivajo vlado k pokritju stroškov povišanj plač, v nasprotnem primeru napovedujejo dvig cen vrtcev že v februarju

Župani mestnih občin so na ponedeljkovi urgentni seji skupščine Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) obravnavali podražitve stroškov dela v vrtcih. Vlado pozivajo, da pokrije nastale stroške, v nasprotnem primeru bodo “zaradi nevzdržnega finančnega stanja poslovanja vrtcev prisiljene v dvig cen” že v februarju.

Preberi »

Štrukelj: Protestni shod pomočnikov in pomočnic vzgojiteljev je zadnje opozorilo pred ostrejšimi ukrepi

Protestni shod pomočnikov in pomočnic vzgojiteljev v vrtcih, ki bo 14. januarja v Ljubljani, je po besedah glavnega tajnika Sviza Branimirja Štruklja zadnje opozorilo pred ostrejšimi ukrepi. Kot je poudaril, je njihovo delo ovrednoteno nedostojno, saj povprečna plača ne dosega 80 odstotkov plače vseh zaposlenih v javnem sektorju z enako izobrazbo.

Preberi »