Search
Close this search box.

pacienti

V petek začetek uveljavljanja umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo

V petek, ob koncu sedmega tedna stavke Fidesa, se bodo začeli uveljavljati umiki soglasij zdravnikov za nadurno delo. Tisti, ki so soglasje umaknili, bodo tedensko delali do največ 48 ur. Ministrstvo za zdravje je v začetku tedna predstavilo ukrepe za blažitev posledic, v mnogih zdravstvenih ustanovah je pričakovati vsaj delno reorganizacijo dela.

Preberi »

Ministrstvo za zdravje povečuje dostopnost do osebnega zdravnika in naslavlja potrebe pacienta

Na včerajšnji seji je vlada sprejela uredbo, s katero naslavlja potrebe pacientov. Uredba se osredotoča na krajšanje čakalnih dob in izboljšuje dostopnost čakajočih do prvih pregledov specialistično-ambulantnih obravnav, z uvedbo ambulant specializantov družinske medicine in vzpostavitvijo novega standarda ambulante pa prinaša tudi večjo dostopnost do osebnega zdravnika.

Preberi »

Stavkajoči zdravniki v slovenjgraški bolnišnici pripravljeni iti do konca

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zadeve jemljejo resno in so pripravljeni iti do konca, je po današnjem stavkovnem zboru v bolnišnici povedal predsednik Fidesa Damjan Polh. Sindikalni zaupnik v bolnišnici Vasja Kašnik pa je dodal, da so ugotovili, da je naboj pri njih še vedno enak in da so še vedno enotni v tem, da si želijo sprememb.

Preberi »

Dogodki