obletnica

Lekarna Radlje ob Dravi praznovala visok jubilej stoletnico delovanja (FOTO)

V Lekarni Radlje, ki je del Koroške lekarne so obeležili
visok jubilej njihove bogate dejavnosti. ‘Z nami do zdravja’ je slogan, s katerim udejanjajo
oskrbo z zdravili za širšo lokalno skupnost Radelj ob Dravi, so vir informacij o zdravju in
preventivi, pravilni uporabi zdravil, prehrani, telesni aktivnosti in drugih pomembnih vidikih
dobrega počutja. Velik del oskrbe namenjajo strokovnemu in osebnemu svetovanju.

Preberi »

Ob 28. obletnici genocida v Srebrenici danes pokop 30 žrtev

V spominskem centru v Potočarih bodo danes na spominski slovesnosti ob 28. obletnici genocida v Srebrenici pokopali posmrtne ostanke 30 žrtev genocida, v katerem so sile bosanskih Srbov v samo nekaj dneh po zavzetju te bošnjaške enklave 11. julija 1995 ubile več kot 8300 Bošnjakov, večinoma moških in dečkov.

Preberi »

Glasbena šola Slovenj Gradec praznovala visok jubilej 70 let

Glasbena šola Slovenj Gradec, ki letos praznuje 70 let delovanja, je jubilej proslavila s slavnostnim koncertom, ki je bil v četrtek, 15. junija ob 18. uri, v Športni dvorani Slovenj Gradec. Na koncertu, ki je bil brezplačen, je nastopilo več kot 200 učencev glasbene šole in njihovi mentorji.

Preberi »

Pred 25 leti Zgornje Posočje prizadel rušilni potres

Pred četrt stoletja, 12. aprila 1998, so se v Zgornjem Posočju silovito stresla tla. Z magnitudo 5,6 je bil to najmočnejši potres 20. stoletja z žariščem v Sloveniji in je povzročil je veliko gmotno škodo. Največji učinki potresa na površju so dosegli od VII. do VIII. stopnje po evropski potresni lestvici.

Preberi »

Ob 55-letnici obstoja CUDV Črna pred velikimi spremembami

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem letos praznuje 55-letnico obstoja, ob tem pa je zavod pred prelomnimi spremembami v okviru projekta deinstitucionalizacije. Da so pri razvoju CUDV imeli pomembno vlogo tako zaposleni kot lokalna skupnost, je danes poudaril minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.

Preberi »