obletnica

Koroški pokrajinski muzej praznuje 70 let delovanja. V ta namen v Slovenj Gradcu odprli ulično razstavo

Koroški pokrajinski muzej s sedežem v Slovenj Gradcu ter enotami in stalnimi zbirkami po vsej Koroški letos praznuje 70 let delovanja. Z ulično razstavo, ki so jo dopoldne odprli v središču Slovenj Gradca, muzej predstavlja izbrane vsebine, ki so v sedmih desetletjih soustvarile današnjo podobo te ustanove. Razstava se bo kasneje selila po regiji.

Preberi »

RK Slovenj Gradec ob 10 obletnici ustanovitve novega kluba: “V klubu so od prvega dneva veljala načela skromnosti, medsebojnega spoštovanja in nepopustljivosti”

V Rokometnem klubu Slovenj Gradec so se ob 10 obletnici ustanovitve novega rokometnega kluba spomnili na vzpone in padce, ki so jih doživeli v tem obdobju. Kot so zapisali, bo letos poleti minilo natanko deset let, ko je svojo uspešno zgodbo končal rokometni klub, poznan pod imenom pokrovitelja, podjetja Prevent. Po klavrnem koncu Rokometnega kluba Prevent Slovenj Gradec, ki je dolga leta navduševal tudi rokometno Evropo, je le redko kdo verjel, da se bo rokomet v Slovenj Gradcu še igral, so še zapisali in dodali, da so vseeno spet verjeli. In tako je v klubu od prvega dneva veljala načela skromnosti, medsebojnega spoštovanja in nepopustljivosti. Njihov zapis v nadaljevanju objavljamo v celoti.

Preberi »

V okviru 60.letnice bralne značke so na Prevaljah pripravili številne prireditve

Že lani se je začelo intenzivno pretresanje idej ter načrtovanje dejavnosti in dogodkov, ki bi častitljivemu jubileju bralne značke, njenim 60 letom, dali posebno težo in inovativno noto. Sklenjeno je bilo, da Prevalje postanejo mesto bralne značke, da se v Spominskem parku na Prevaljah postavi klop bralne značke, da se rodi nova tradicija Festivala bralne značke, ki ne bo namenjen le otrokom, ampak tudi družinam in bralcem vseh starosti.

Preberi »

Na današnji dan se je pred petimi leti poslovil Karel Pečko

Na današnji dan se je pred petimi leti poslovil Karel Pečko. Pečko je bil eden od ustanoviteljev Koroške galerije likovnih umetnosti in njen dolgoletni ravnatelj, ki se ga mnogi spominjajo kot velikega umetnika in neutrudnega kulturnega delavca, je v galeriji in mestu Slovenj Gradec pustil neizbrisljiv pečat.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.