OBČINA

Del slovenjgraških svetnikov razburja delovanje občinskega podjetja MPIK

Slovenjgraški svetniki so se na sredini seji seznanili z aktivnostmi občinskega podjetja MPIK, ki prek javnega zavoda Spotur upravlja novi bazenski kompleks. Del svetnikov so zmotili prepletanje dela MPIK in Spoturja ter veliki zneski, ki jih Spotur namenja podjetju MPIK. Občina bo naročila zunanjo revizijo, poslovanje bodo pregledali nadzorniki.

Preberi »

V Dravogradu v pripravljenosti zaradi napovedanega naraščanja reke Drave

Zaradi napovedanega naraščanja reke Drave so v Dravogradu že stekle preventivne aktivnosti, z občine pa k samozaščitnemu ravnanju pozivajo tudi občane. Gasilci bodo od danes zvečer v pripravljenosti, občanom bodo v petek na voljo vreče in pesek. Po pričakovanjih bodo sprožili tudi sireno z znakom za splošno nevarnost.

Preberi »

Na Koroškem zaskrbljeni spremljajo razmere, za zdaj brez večjih težav

Na Koroškem z zaskrbljenostjo spremljajo vremensko dogajanje, ki za zdaj k sreči ni prineslo večjih dodatnih težav. Gasilci so posredovali v zalitih kleteh in pri nanosih, skrbi močno narasel potok Bistra, je STA povedala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak. Zaradi vdora meteorne vode posredujejo tudi gasilci v slovenjgraški občini.

Preberi »

V Črni v sredo pričakujejo dodatno mehanizacijo za dela na vodotokih

V občini Črna na Koroškem v sredo pričakujejo šest dodatnih ekip za dela na vodotokih, je na seji občinskega sveta povedala županja občine Romana Lesjak. Upa, da bodo z deli pred zimo uspeli prispevati k varnosti vodotokov. Svetniki so razpravljali tudi o gozdnih vlakah in potrdili pravilnik o razdelitvi 135.000 evrov doniranih sredstev občanom.

Preberi »

Tudi na računu občine Črna prva intervencijska sredstva, kmalu tudi sanacijska

Tudi Občina Črna na Koroškem, ki je bila med bolj prizadetimi v avgustovski ujmi, je včeraj na svoj račun prejela prva sredstva za stroške intervencije ob ujmi. Na podlagi prvega od dveh zahtevkov je prejela 4,9 milijona evrov, je potrdila županja Romana Lesjak. Kmalu pričakuje sredstva še iz drugega zahtevka, nato pa tudi prva sredstva za sanacijo.

Preberi »

Mestna občina Slovenj Gradec prejela 21,4 milijona evrov za sanacijo po ujmi

Mestna občina Slovenj Gradec je včeraj na podlagi pogodbe z ministrstvom za naravne vire in prostor prejela 21,4 milijona evrov za obnovo po avgustovski ujmi. Znesek predstavlja 40 odstotkov ocenjene škode v tej občini. Čaka jih zahtevna obnova, je STA dejal župan Tilen Klugler. Medtem ima občina odobrena tudi sredstva za stroške intervencije.

Preberi »

V Črni že vzpostavljena tehnična pisarna, kmalu v njej tudi ekipe

Tehnična pisarna v Črni na Koroškem, ki bo v pomoč občinam in prebivalstvu pri sanaciji po avgustovski ujmi, je formalno že operativna, je ob današnjem obisku v Črni povedal vodja državne tehnične pisarne Blaž Dolinšek. Prihodnji teden jo bodo tehnično opremili, nato v njej že pričakujejo stalno ekipo.

Preberi »

Prva izplačila občinam za intervencijske stroške prihodnji teden

Občine, ki so že oddale prve zahtevke za povračilo stroškov avgustovske intervencije po ujmi, bodo prva izplačila prejele prihodnji teden. Med prvimi bodo koroške občine, prva bo Občina Prevalje, je za STA dejal generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Leon Behin. Zatrdil je, da bodo občine dobile povrnjene vse upravičene stroške.

Preberi »

Dogodki