novo leto

S svečnico kristjani končujejo božično obdobje

Kristjani bodo danes obeležili svečnico. S praznikom, ki je 40 dni po božiču, se po cerkvenem koledarju končuje božični čas. Na svečnico, imenovano tudi praznik luči, po cerkvah po stari navadi blagoslavljajo sveče – tako tiste, ki jih uporabljajo v cerkvi, kot tiste, ki jih verniki potrebujejo za svoje potrebe.

Preberi »

Zasijalo bo okoli 50.000 lučk na posestvu Tonija Štrigla

Vse od začetka novembra sta Toni Štrigl in njegova žena Renata na svojem posestvu na Koroškem, v kraju Selovec, nameščala praznične lučke, tako da so te pripravljene, da drevi, na Miklavževo, zasijejo. Letos jih je še okoli 10.000 več kot lani, skupno dobrih 50.000, je za STA povedal Toni Štrigl.

Preberi »

V Slovenj Gradcu kljub trenutnim razmeram pripravljajo zanimivo praznično dogajanje

Tradicionalnih prireditev na prostem v slovenjgraški občini zaradi situacije z epidemijo novega koronavriusa ne bo možno izvajati v tradicionalni obliki, z druženji na prostem, a organizatorji JZ Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec kljub temu načrtujejo nekaj aktivnosti s katerimi želijo občankam in občanom polepšati zadnji mesec letošnjega leta. Nekateri dogodki se bodo odvili preko spleta, nekateri v živo.

Preberi »