Search
Close this search box.

narava

Na Smrekovcu obnovili planinski dom, danes 6. dan Smrekovca

Na pogorju Smrekovca, ki je tudi del čezmejnega Geoparka Karavanke, so v dobrem letu dni obnovili planinski dom. Temeljita energetska in siceršnja obnova doma s 53 ležišči je stala 300.000 evrov. Slovesnost ob prenovi doma bo tam potekala danes, ko je organiziran tudi 6. dan Smrekovca s pohodi, ogledi in ob 11. uri skupinskim slikanjem na vrhu.

Preberi »

DZ potrjuje novelo zakona o odpravi posledic naravnih nesreč

Poslanci se bodo popoldne sestali na izredni seji, na kateri bodo po nujnem postopku odločali o predlogu novele zakona o odpravi posledic naravnih nesreč. Pred tem bo dopoldne predlog obravnaval odbor DZ za infrastrukturo, okolje in prostor. Vlada je predlog pripravila še pred nedavnimi poplavami, so pa te pospešile njegovo potrjevanje.

Preberi »

Slovensko čebelarstvo na seznamu nesnovne kulturne dediščine

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v Radovljici predsedniku Čebelarske zveze Slovenije Boštjanu Noču izročila listino o vpisu čebelarstva na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva. Ministrica Vrečko je vpis slovenskega čebelarstva na seznam označila kot zelo pomemben in izpostavila povezanost čebelarstva s kulturo.

Preberi »

V Slovenj Gradcu na ogled skupinska razstava Podobe narave

Razstava Podobe narave, ki jo ob 18. uri odpirajo v Koroški galeriji likovnih umetnosti, predstavlja izbor del slovenskih umetnic, ki pristopajo k upodabljanju narave na specifičen, senzibilen način. Na ogled bodo dela umetnic Anje Jerčič Jakob, Tine Konec, Maje Pučl, Lucije Stramec in Joni Zakonjšek in umetniškega tandema Plateauresidue.

Preberi »

Mednarodni dan gozdov: Zdravi gozdovi za zdrave ljudi

Na današnji dan obeležujemo mednarodni dan gozdov, ki letos v ospredje postavlja povezanost zdravja gozdov in ljudi ter vlogo trajnostne skrbi za gozdove pri blaženju podnebnih sprememb. V okoljski organizaciji Focus so ob tem izpostavili pomen trajnostnega upravljanja in povečevanja gozdnih površin, predvsem pa ohranjanja primarnih gozdov

Preberi »

Letošnji Koff v Mežici z osmimi filmi in novim sloganom

Letošnja 11. izvedba Koroškega outdoor film festivala – Koff, ki bo drevi v Narodnem domu v Mežici, prinaša osem tujih filmov s pestrim naborom adrenalinskih aktivnosti v naravi. Projekcijam bo sledilo druženje, ki je po navedbah organizatorjev pomemben spremljevalec tega festivala, zato so zanj izbrali nov slogan: Koff ni kino, je dogodek.

Preberi »

Dogodki