Search
Close this search box.

morje

Na Hrvaško priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije

Na Hrvaško je priplula največja ladja v zgodovini Jadrolinije. Trajekt Dalmacija bo po navedbah največjega hrvaškega ponudnika ladijskih prevozov lahko sprejel do 1800 potnikov in 350 avtomobilov, plul pa bo med Dubrovnikom in Barijem na jugu Italije. Jadrolinija je zanj odštela 18 milijonov evrov.

Preberi »

Reke na zahodu začele naraščati, poplavlja morje

Ob obilnem deževju so ponoči reke na zahodu države že začele naraščati, povečujejo se tudi pretoki rek drugod po državi, zato obstaja verjetnost poplavljanja, posebej na Vipavskem in Gorenjskem. V Izoli in Piranu že poplavlja morje; po napovedih bo gladina morja najvišja okoli 9. ure. Slabe vremenske razmere ovirajo promet v večjem delu države.

Preberi »

Velikanska želva na hrvaškem otoku Čiovo napadla več kopalcev

Na območju plaže Slatina na hrvaškem dalmatinskem otoku Čiovo se od začetka meseca giblje morska želva glavata kareta. Po navedbah tamkajšnjih prebivalcev je dolga več kot enem meter, doslej pa je ugriznila že štiri kopalce, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Glavata kareta je zaščitena vrsta živali.

Preberi »

Piran poplavljen podobno kot leta 2019

Zaradi visokega plimovanja in kombinacije vetrovnih razmer je morje danes poplavilo nižje ležeče dele obale. Največ težav je v Piranu, kjer pripadniki civilne zaščite poskušajo čim bolj zmanjšati škodo, ki bo gotovo nastala. Sirena javnega alarmiranja se je sprožila ob 6.10, najvišjo plimo pričakujejo med 8.30 in 9. uro.

Preberi »

Faktorji sončnih krem za v hribe, morje in mesto

Pogosto se opozarja, da obstajajo določene sončne kreme, ki lahko naredijo več škode kot koristi. Na žalost ni vsaka sončna krema dobra za našo kožo. Pomembno je poznati razlike med kremami in za različne priložnosti izbrati pravo!

Preberi »

Klakočar Zupančičeva: Za brezplačen javni prevoz za prosilce za azil, da bi lahko šli na morje

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes obiskala nastanitveni center Logatec, v katerem so begunci iz Ukrajine in drugod. Zavzela se je za čim večjo vključenost otrok v šole pa tudi za ureditev brezplačnega javnega prevoza za prosilce za azil. To pravico imajo namreč Ukrajinci, ki so pod mednarodno zaščito, kar je diskriminatorno, meni.

Preberi »