mladina

Napet regijski kviz podeželske mladine, odločal tudi žreb. Zmagali Korošci

V sredo 1. 4. 2023 je na Koroškem potekal regijski kviz Mladi in kmetijstvo, ki so ga organizirali fantje in dekleta iz Društva podeželske mladine Mislinjske doline. Vsako leto eno izmed društev organizira regijski kviz, kjer se pomerijo ekipe mladih iz koroške in celjske regije, najboljši dve pa se uvrstita na državni kviz. Zmaga je šla tokrat v roke DPM Mislinjske doline za koroško regijo in DPM Šaleška dolina za celjsko regijo.

Preberi »

V Mežiški dolini rastejo “placi” za koroško mladino

V Družbenem domu na Prevaljah je projektna ekipa KOR-NET v soboto, 25. 3. 2023, v družbi mladine Mežiške doline, slovesno otvorila prvo v nizu 13 delovnih postaj, ki bodo do poletja vrata odprle v različnih, tudi ruralnejših predelih Koroške in ki bodo pripomogle k še večji aktivaciji potencialov mladih iz vseh treh koroških dolin.

Preberi »

Letošnja Stična mladih na 30 lokacijah, tudi na Koroškem

Vsakoletno srečanje katoliške mladine Stična mladih letos zaradi epidemije ne bo potekalo le v Stični, pač pa v kar 30 krajih po Sloveniji. Na nekaterih lokacijah je najavljeno tudi po več kot 150 udeležencev, so organizatorji pojasnili na današnji novinarski konferenci. Geslo letošnjega dogodka je Vstani.

Preberi »