ministrstvo

Podpisali še zadnje pogodbe za 85-milijonske naložbe v lesnopredelovalni panogi. Med prejemniki tudi koroška podjetja

Slovenija bo sredstva iz načrta za okrevanje in odpornost namenila tudi za naložbe v lesnopredelovalni industriji. Zadnji sklop pogodb o sofinanciranju je gospodarsko ministrstvo podpisalo danes, pričakovati je zagon investicij v skupni višini 85 milijonov evrov. Gre za enega največjih investicijskih ciklov v slovensko lesnopredelovalno industrijo.

Preberi »

Občine in ministrstva nadaljujejo dialog glede financiranja vrtcev

Predsedstvo Skupnosti občin Slovenije (SOS) se je na današnji seji na Brdu pri Kranju s predstavniki ministrstev za javno upravo ter za vzgojo in izobraževanje pogovarjalo o izzivih financiranja predšolske vzgoje. Na ministrstvih so izrazili pripravljenost za dialog, o konkretnih ukrepih pa bodo govorili po pridobitvi vseh potrebnih podatkov.

Preberi »

V dobri uri delovanja klicnega centra za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema več kot 210 klicateljev

Ob 12. uri je z delom začel nacionalni klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. V dobri uri delovanja se je na številko 080 18 01 obrnilo več kot 210 klicateljev, ki jih je večinoma zanimalo, kateri družinski zdravniki še opredeljujejo paciente, je medijem pojasnil vodja projekta e-zdravje pri Telekomu Slovenije Peter Pustatičnik.

Preberi »

Javna razgrnitev dokumentacije za vetrnice na Ojstrici podaljšana

Ministrstvo za naravne vire in prostor je na pobudo Občine Dravograd še do 17. marca podaljšalo javno razgrnitev osnutka državnega prostorskega načrta in okoljskega poročila za vetrno elektrarno Ojstrica. “Pripombe in predlogi zainteresirane javnosti še prihajajo,” so za STA pojasnili na ministrstvu. Del občanov postavitvi vetrnic nasprotuje.

Preberi »

Zavetišča za zapuščene živali “pokajo po šivih”

Zavetišče za zapuščene živali Horjul je danes na Kongresnem trgu na ogled postavilo pasjo hiško, narejeno iz ledu, s katero želijo opozoriti na alarmantno stanje glede zapuščenih živali v Sloveniji. Opozarjajo, da se je število zapuščenih živali po neodgovornih posvojitvah med epidemijo covida-19 še povečalo, zavetišča pa “pokajo po šivih”.

Preberi »

Kmetom trije novi razpisi ministrstva in ribniškega sklada

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v uradnem listu objavilo razpis za finančno pomoč kmetijam ob smrti, invalidnosti ali nezmožnosti za delo ter razpis za nadomestilo škode zaradi požara ali strele. Ribniški sklad pa kmetijam ponuja dolgoročno razvojno posojilo z ugodnimi pogoji.

Preberi »