Search
Close this search box.

ministrstvo

Ministrstvo šolam s programi elektrotehnike, mehatronike in strojništva kupilo 36 robotskih rok v vrednosti več kot milijon evrov

Na Šolskem centru Novo mesto je potekal dogodek ob začetku izvajanja aktivnosti projekta Digitalizacija izobraževanja na ravni osnovnih in srednjih šol ter izobraževanja odraslih. V tem okviru je ministrstvo za vzgojo in izobraževanje 30 šolam s programi elektrotehnike, mehatronike in strojništva, kupilo robotske roke v vrednosti 1.042.130 evrov.

Preberi »

Dnevnik: Babici prvič odvzeli licenco

Zbornica zdravstvene in babiške nege je babici zavoda Pinard po poročanju Dnevnika odvzela licenco zaradi opravljanja dejavnosti v nasprotju z usmeritvami za porod doma. Gre za prvi odvzem licence na področju zdravstvene ali babiške nege. Pristojno ministrstvo je zavodu začasno odvzelo dovoljenje za opravljanje zasebne zdravstvene dejavnosti.

Preberi »

Na voljo novi e-vlogi za uveljavljanje pravic do tehničnih pripomočkov in prilagoditve vozila za invalide

Na voljo sta novi e-vlogi, ki se nanašata na uveljavljanje pravic do tehničnih pripomočkov za premagovanje komunikacijskih ovir za invalide s senzornimi okvarami ter prilagoditve vozil za gibalno ovirane invalide. Vlogi sta od srede na voljo na portalu eUprava, so včeraj sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Preberi »

V rdečih številkah lani že več kot 40 odstotkov domov za starejše

Socialni zavodi navajajo, da je lani negativno poslovalo več kot 40 odstotkov domov za starejše, leto prej pa četrtina. Po njihovem je več kot 600 postelj praznih, ker ni kadra, ki bi skrbel za nove stanovalce. Ministrstvo za solidarno prihodnost pozivajo k ukrepom. Ministrstvo je za STA navedlo, da je z njimi pri reševanju izzivov v rednem stiku.

Preberi »

Izplačan bo dodatek za veliko družino

Ministrstvo za delo bo danes izplačalo dodatek za veliko družino. Gre za letni prejemek, ki je namenjen družinam s tremi ali več otroki. Družine s tremi otroki bodo prejele 487,66 evra, družine s štirimi ali več otroki pa 592,60 evra.

Preberi »

Aprila bo izplačan dodatek za veliko družino

V petek, 12. aprila, bo izplačan dodatek za veliko družino, ki se izplača enkrat letno. Letos za družine s tremi otroki znaša 487,66 evra, za družine s štirimi ali več otroki pa 592,60 evra, so danes sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Preberi »

Po podatkih ministrstva v bolnišnicah soglasja za nadurno delo umaknilo okoli 33 odstotkov zdravnikov

Po podatkih ministrstva za zdravje je v bolnišnicah soglasja za nadurno delo skupaj umaknilo približno 33 odstotkov, v zdravstvenih domovih pa okoli 17 odstotkov zdravnikov. Preklici soglasij večinoma v veljavo stopijo v začetku marca, a vodstva zdravstvenih ustanov po navedbah ministrstva že preigravajo različne scenarije ukrepov, ki bi sledili.

Preberi »

Premier Golob pred odločitvijo o usodi ministrice Švarc Pipan v dodatna razčiščevanja z njo in SD

Premier Robert Golob je ob prihodu na vrh koalicije za medije dejal, da se je po prejemu uradnega predloga SD za razrešitev pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan srečal z vsemi akterji, tudi z vsemi naenkrat. Ker so obtožbe zares hude, se je dolžan z njimi podrobneje seznaniti, zato bo srečanja z njimi nadaljeval, dokler bo treba, je dejal.

Preberi »

Ministrstvo začasno zamrznilo popis košarice osnovnih živil

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo začasno prenehalo izvajati fizični popis cen živil znotraj košarice 15 osnovnih skupin živil. Bodo pa, kot so sporočili z ministrstva, proučili možnosti za dosego dogovora s celotno verigo od kmeta do trgovca glede nadaljevanja projekta.

Preberi »

Dogodki