ministrstvo

Med najboljšimi projekti ministrstva tudi izgradnja podjetniškega mrežnega inkubatorja

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo s številnimi ukrepi in razvojnimi spodbudami pomaga slovenskemu gospodarstvu. V te namene skupaj s svojimi organizacijami vsako leto pripravijo paleto nepovratnih in povratnih možnosti financiranja za raznolike projektne priložnosti slovenskih podjetij. Najboljših 20 v 2020 je bilten ministrstva s katerim predstavljajo izbor uspešnih projektov, ki so jih podjetja in občine z njihovo pomočjo zaključila do leta 2020. Med najboljše se je uvrstil tudi projekt izgradnje podjetniškega mrežnega inkubatorja.

Preberi »

Ministrstvo pojasnjuje, zakaj slovenjgraška občina od države še vedno ni prejela denarja za dva največja projekta

Trenutno največja projekta v slovenjgraški mestni občini sta gradnja bloka neprofitnih stanovanj in gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov. Kot smo že poročali se gradnja blokov zaključuje, tudi gradnja bazenskega kompleksa poteka nemoteno, se pa zatika pri financiranju, saj od države ne prejemajo sredstev. Na občini so se morali zadolžiti že za skoraj dva milijona evrov. Kje se je zataknilo in zakaj še vedno niso prejeli sredstev, smo se pozanimali na ministrstvu za okolje in prostor.

Preberi »

Pečan: Ob poslabšanju epidemioloških razmer ministrstvo predlaga, da se nekateri učenci šolajo delno doma, delno v šoli

Predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije Gregor Pečan je za STA potrdil, da so se danes s predstavniki ministrstva za izobraževanje pogovarjali o poteku šolanja v primeru poslabšanja epidemioloških razmer, da ne bi ponovno zaprli šol. V tem primeru bi šolanje potekalo po prilagojenem modelu C, pravi.

Preberi »

Ravenska občina ima v planu ureditev muzeja v skednju ob Prežihovi bajti

Na ravenski občini nadaljujejo s prizadevanji za ohranitev in revitalizacijo kulturne zapuščine in našega najbolj poznanega pisatelja socialnega realizma 20. stoletja Lovra Kuharja, Prežihovega Voranca. Na ministrstvo za kulturo so v sklopu javnega razpisa naslovili vlogo za ureditev muzeja v skednju ob Prežihovi bajti.

Preberi »

Ministrstvo: Prizadevamo si za sofinanciranje testiranj za delodajalce

Delodajalci, katerih zaposleni potrebujejo negativen izvid na koronavirus, morajo za testiranje poskrbeti v sodelovanju z izvajalci zdravstvene dejavnosti. Državno sofinanciranje po sedmem protikoronskem zakonu se je izteklo, si pa gospodarsko ministrstvo in vlada prizadevata za dodatna sredstva za pomoč, so STA povedali na ministrstvu.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun