Search
Close this search box.

ministrica

Dominika Švarc Pipan – ministrica, ki ni želela oditi brez boja

S funkcije pravosodne ministrice odhaja Dominika Švarc Pipan. S položaja jo je odnesla afera sodna stavba, ki je dodobra zatresla razmerja v stranki SD in naplavila številna vprašanja o gospodarjenju z državnim denarjem. Odhod ministrice si bomo zapomnili tudi po tem, da je več tednov razkrivala svoje sume o domačijskih poslih na ministrstvu.

Preberi »

Švarc Pipan: Predsedniku vlade je včeraj ponudila svoj odstop

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je na včerajšnjem sestanku predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila svojo odstop. Strinjala sta se, da ministrica ostaja na položaju, dokler bo potrebno, da se “situacija resnično razčisti, predvidoma dva do tri tedne”, je ministrica nocoj dejala v oddaji Marcel na Televiziji Slovenija.

Preberi »
gov.si

Prevolnik Rupel za STA: Napovedi o časovnici sprejemanja ukrepov so tvegane, če jih želiš uskladiti z deležniki (intervju)

Nova ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel napoveduje spremembe treh sistemskih zakonov, urejanje področja družinske medicine in poseg v upravljanje ZZZS. Časovno ukrepov ne želi napovedovati, saj pravi, da je to tvegano, če jih želi prej uskladiti z deležniki. Glede kadrovanja pa je za STA zatrdila, da bo prvi kriterij strokovnost.

Preberi »

Kandidatka za ministrico Prevolnik Rupel: Moje prioritete so dostopnost, kakovost, neopredeljeni in košarica pravic

Kandidatka za ministrico za zdravje Valentina Prevolnik Rupel si je med prioritetami zastavila dostopnost, kakovost, neopredeljene in košarico pravic, je povedala na predstavitvi pred odborom DZ za zdravstvo. Med drugim je ocenila, da bi bilo treba ukrepe glede oseb brez izbranega družinskega zdravnika prilagajati posameznim občinam.

Preberi »

Dogodki