minister

Ministrstvo za delo si želi narediti red na področju osebne asistence

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je organiziralo posvet o ureditvi področja osebne asistence. Minister Luka Mesec je v izjavi za medije po njem ocenil, da so v precejšnjem delu pogledi ministrstva, uporabnikov in izvajalcev usklajeni, ne pa še pri vseh vprašanjih. Sistem osebne asistence si želi spraviti v red.

Preberi »

Ob 55-letnici obstoja CUDV Črna pred velikimi spremembami

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem letos praznuje 55-letnico obstoja, ob tem pa je zavod pred prelomnimi spremembami v okviru projekta deinstitucionalizacije. Da so pri razvoju CUDV imeli pomembno vlogo tako zaposleni kot lokalna skupnost, je danes poudaril minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.

Preberi »

Mesec: Z marcem uskladitev otroških dodatkov z inflacijo, za brezplačne vrtce potrebnih dodatnih 200 milijonov v proračunu

Ob podražitvah vrtcev minister za delo Luka Mesec z marcem napoveduje uskladitev otroških dodatkov z inflacijo. S februarjem pa se povečujejo tudi pragi za socialne transferje, kar po besedah ministra prinaša lažji dostop do subvencij. Brezplačne vrtce podpira, a bo tak korak terjal dodatnih 200 milijonov evrov v državnem proračunu.

Preberi »

Bešič Loredan zavrnil očitke o krčenju mreže nujne medicinske pomoči. Gre za delovni dokument, ki “ni bil mišljen za širšo javnost”

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je zavrnil očitke, da naj bi ministrstvo z reorganizacijo krčilo mrežo nujne medicinske pomoči. Poudaril je, da je predlog, ki je zaokrožil v javnosti, zgolj delovni dokument, o katerem se mora stroka še uskladiti. Cilj prenove mreže je med drugim razmejiti delo specialistov družinske in urgentne medicine.

Preberi »