Search
Close this search box.

minister

Mesec ob prazniku dela: Odgovore na izzive bom iskal v poglabljanju, ne opuščanju socialnega modela

Pred Slovenijo in Evropo so težki izzivi, konkurenčni pritisk Kitajske in ZDA se povečuje, zaradi umetne inteligence se porajajo skrbi o množičnih odpuščanjih, je v poslanici ob 1. maju opozoril minister za delo Luka Mesec. Zavezal se je, da bo odgovore na te izzive iskal v poglabljanju, ne opuščanju slovenskega in evropskega socialnega modela.

Preberi »

Mesec napovedal prenovo družinskega zakonika in uvedbo sistema za preverjanje plačnih razlik med spoloma

Minister za delo Luka Mesec se je srečal s predstavniki Društva SOS telefon, ki so mu predstavili težave na področju preprečevanja nasilja nad ženskami. Po srečanju je dejal, da se pri prenovi družinskega zakonika osredotočajo na vprašanje nasilnih zvez, uvajajo pa tudi sistem, ki bo omogočal preverjanje plačnih razlik med moškimi in ženskami.

Preberi »

Minister Novak: Razumem tudi stisko kmetov

Minister za naravne vire in prostor Jože Novak se je ob robu delovnega obiska na Koroškem odzval na protest kmetov, ki nasprotujejo načrtom za gradnjo suhih zadrževalnikov. Dejal je, da razume stisko kmetov, ob tem pa poudaril, da so načrti zato, da pride do premisleka in konsenza, preden se začne graditi. S kmeti se bo sestal v četrtek.

Preberi »

Šarec za N1 napovedal interni nadzor nad postopkom odvzema goveda

Začasni minister za kmetijstvo Marjan Šarec bo prisluhnil KGZS in sindikatu kmetov ter odredil interni nadzor nad nedavnim postopkom odvzema goveda na kmetiji blizu Krškega, je povedal za spletni portal N1. Pojasnila o dogajanju od Šarca pričakujejo tudi v NSi, iz vrst nevladnikov pa prihajajo opozorila o neprofesionalnem poročanju medijev.

Preberi »

Koroški župani z ministrico Bratušek o poteku sanacije po ujmi

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, ki začasno vodi tudi ministrstvo za naravne vire in prostor, se je danes na Ravnah srečala z nekaterimi koroškimi župani. Predstavili so ji stanje in pričakovanja glede sanacije vodotokov, cest in plazov po ujmi, med drugim so vnovič opozorili na plačilo stroškov septembrskih intervencijskih del.

Preberi »

V 2024 zamejena cena 90 odstotkov porabe elektrike gospodinjstev

Vlada bo v letu 2024 še regulirala cene elektrike za gospodinjstva, in sicer bo cena za 90 odstotkov dejanske porabe enaka, kot je po trenutni regulaciji, za 10 odstotkov porabe pa bo cena tržna, je STA danes povedal pristojni minister Bojan Kumer. Zamejitve cen za ostale odjemalce ne bo več.

Preberi »