minister

Poklukar: “Razlika med izvajanjem in neizvajanjem pogoja PCT bi se izrazila v življenju ali smrti več kot tisoč prebivalcev Slovenije”

Minister za zdravje Janez Poklukar je danes pojasnil, da je bila uvedba pogoja PCT orodje, da v družbi živimo normalno. Edina druga možnost je bilo zaprtje družbe. Trdi, da bi se razlika med izvajanjem in neizvajanjem PCT izrazila v življenju ali smrti več kot tisoč prebivalcev. Ob tem je pozval prebivalstvo k enotnosti, strpnosti in cepljenju.

Preberi »

Se obeta menjava vodstva PU Ljubljana? Hojs: Policija bi morala z večjo aktivnostjo preprečiti vdor protestnikov na obvoznico

Minister Aleš Hojs je za Planet TV ocenil, da bi morala policija vdor protestnikov na obvoznico preprečiti z večjo fizično agresijo in aktivnostjo. Za delo policije je po njegovih besedah sicer odgovoren generalni direktor, sam pa se lahko čuti odgovornega le v tem, da ni bolj zagovarjal svojega stališča, da je naloga policije delanje reda.

Preberi »

Poklukar: Če se bo epidemija zaostrovala, bo treba v šoli testirati tudi druge starostne skupine in povečevati frekvenco testiranj

Minister Janez Poklukar je v pogovoru za Večer med drugim poudaril, da so širitev obveznega izpolnjevanja pogoja PCT uvedli, da bi obvladali epidemijo, in ne zato, da bi kogarkoli silili v cepljenje. Opozoril je na skorajšnje krčenje bolnišničnih programov, napovedal pa je tudi več predlogov za reševanje kadrovskih težav v zdravstvu.

Preberi »

Počivalšek: Za nami je pekel, pred nami pa strm klanec in veliko dela

Prvak SMC Zdravko Počivalšek je na kongresu ocenil, da je bila odločitev za vstop v vlado Janeza Janše pravilna. Zdaj so po njegovi oceni na prelomnici, ko bodo tisti, ki so preživeli boje in pritiske, zakorakali na pot z novimi partnerji in zavezniki. “Za nami je pekel, pred nami pa strm klanec, ki ga bomo skoraj zagotovo skupaj prehodili,” pravi.

Preberi »

V policijskem sindikatu kritični do Hojsovih napovedi, da naj bi v policiji kmalu lahko delali samo preboleli ali cepljeni

V policijskem sindikatu so se kritično odzvali na izjavo ministra Aleša Hojsa, da naj bi v policiji kmalu lahko delali samo tisti, ki so covid-19 preboleli ali so cepljeni, potrdilo o testiranju pa da ne bi bilo več dovolj. V sindikatu ocenjujejo, da trenutno to pravno ni mogoče, ter pozivajo k preudarnemu in odgovornemu dogovarjanju o ukrepih.

Preberi »

Hojsa naj bi zaradi domnevno spornega tvita zaslišali kriminalisti

Kriminalistična policija naj bi danes zaslišala ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, in sicer zaradi tvita o “svinjah in biserih”. Tako je v torek za oddajo na spletnem portalu N1 napovedal Hojs, ki je odgovornost za to pripisal nekdanjemu državnemu sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu.

Preberi »

Poklukar: Če ne bo ustrezne precepljenosti, bomo sredi novembra dosegli številke, ki so bile marca podlaga za zapiranje družbe

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so danes odprli cepilno mesto za nenaročene. Minister za zdravje Janez Poklukar se je ob tem sestal s predstavniki pomurskih zdravstvenih ustanov in dejal, da je za uspešnost cepljenja potrebna narodna enotnost kot leta 1990. Le tako bomo po njegovih besedah jeseni lažje in bolj sproščeno živeli.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.