minister

V Gibanju Svoboda, SD in Levici predstavili večino ministrskih kandidatov 

Vlada, ki nastaja pod okriljem najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, je po več krogih koalicijskih pogajanj danes dobila prvi jasnejši obris. Kot kaže, bo 15. slovensko vlado sestavljalo 20 ministrov. Prvaki Gibanja Svoboda Robert Golob, SD Tanja Fajon in Levice Luka Mesec pa so danes tudi uradno predstavili večino ministrskih kandidatov.

Preberi »

Golob: Nova vlada bi imela štiri dodatne resorje

V drugih koalicijskih pogajanjih na ravni predsednikov strank so se dogovorili o okvirnem razrezu resorjev, je za medije dejal Robert Golob. Okrepiti želijo področja podnebne politike, medgeneracijske solidarnosti, digitalizacije in regionalnega razvoja. Pogovore bodo nadaljevali naslednji teden, ko bodo znana tudi imena ministrskih kandidatov.

Preberi »

Podgoršek po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju odstopil

Jože Podgoršek zaradi afere s plačilom nastanitve v Bohinju položaj kmetijskega ministra zapušča le nekaj dni pred parlamentarnimi volitvami. Strokovno zahteven mandat, ki ga je začel po odstopu Aleksandre Pivec oktobra 2020, zaznamujejo priprava strateškega načrta skupne kmetijske politike 2023-2027 ter številni pretresi v sektorju.

Preberi »

Poklukar napovedal možnost odprave obveznosti zaščitnih mask v zaprtih prostorih že v tem tednu 

Strokovna skupina za covid-19 pod vodstvom Mateje Logar bo danes znova razpravljala o ukrepu obveznega nošenja zaščitnih mask v zaprtih prostorih. Minister za zdravje Janez Poklukar je ob tem napovedal možnost odprave tega ukrepa že v tem tednu. Oba sta poudarila, da pri morebitni odpravi ukrepa pred volitvami v DZ ne gre za politično odločitev.

Preberi »

Minister za digitalno preobrazbo obljubil odpravo belih lis v Mežiški dolini

Mežiško dolino je danes obiskal minister za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič, ki je sodeloval na okrogli mizi z naslovom Digitalizacija – priložnost za pospešen razvoj Mežiške doline. Z njim so razpravljali Bogomir Auprih, generalni direktor TAB d.d. ki je eno izmed največjih podjetij v Evropi na področju akumulatorskih baterij, Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem, ter Mojca Erjavec, vodja kabineta ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Kot gost pa je spregovoril in podal pobude za boljši razvoj Mežiške doline tudi Dušan Krebel, župan občine Mežica.

Preberi »

V Hudi luknji obeležili začetek del dveh kolesarskih povezav Velenje-Mislinja in Velenje-Dobrna (VIDEO in FOTO)

Na trasi nekdanje železniške proge med Velenjem in Koroško skozi Hudo luknjo se je začela gradnja dobrih devet kilometrov dolge kolesarske poti, vredna 15,7 milijona evrov, ki bo po načrtih do konca 2023 povezala Šaleško in Koroško. Na slovesnosti ob začetku del je minister Jernej Vrtovec dejal, da bo to ena najlepših kolesarskih poti pri nas.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.