Search
Close this search box.

matura

Danes predstavitev rezultatov spomladanske mature

Danes bodo predstavniki ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Državnega izpitnega centra predstavili rezultate splošne, poklicne in mednarodne mature v letošnjem spomladanskem roku. Dijaki si bodo rezultate splošne mature s pomočjo šifre od 7. ure dalje lahko ogledali tudi na spletu.

Preberi »

Znani bodo rezultati poklicne mature

Kandidati, ki so poklicno maturo opravljali na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah, bodo danes obveščeni o svojem uspehu. Od 7. ure dalje si bodo svoje rezultate s pomočjo šifre lahko ogledali tudi na spletu. V ponedeljek bodo na Državnem izpitnem centru predstavili rezultate vseh treh matur – poklicne, splošne in mednarodne.

Preberi »

Začenja se osrednji del splošne in poklicne mature

Na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah se danes s pisnim izpitom iz angleščine začenja osrednji del spomladanskega izpitnega roka splošne mature, pa tudi poklicne mature. V ponedeljek dijake na obeh maturah čaka pisni izpit iz materinščine.

Preberi »

Po prvomajskih počitnicah nacionalni preizkusi znanja in matura

Za več kot 269.000 učencev in dijakov so se končale prvomajske počitnice in znova bo treba poprijeti za šolsko delo. To še posebej velja za maturante, ki jih v četrtek že čaka prvi maturitetni preizkus – esej v maternem jeziku. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenja nacionalno preverjanje znanja.

Preberi »

Dogodki