matura

Najvišji možni splošni uspeh na maturi letos doseglo 18 kandidatov

Splošno maturo je v spomladanskem roku letos uspešno opravilo 5194 dijakov četrtih letnikov oz. 95,41 odstotka (lani 97,26 odstotka dijakov četrtih letnikov). Vse točke je na maturi zbralo 18 maturantov, na mednarodni maturi pa trije slovenski dijaki. Rok za ugovore je 14. julij, za prijavo na jesenski rok splošne mature pa 12. julij.

Preberi »

Dijaki zaključnih letnikov bodo prejeli spričevala

Po zaključku ocenjevalnega obdobja in pouka za zaključne letnike srednjih šol minuli konec tedna bo danes večina maturantov prejela tudi spričevala. Nato se bodo posvetili še zadnjim pripravam na letošnjo splošno in poklicno maturo, ki se začneta 28. maja.

Preberi »

S tem cepivom bodo že od 23. aprila cepili maturante

Generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič je na vladni novinarski konferenci predstavila nekatere podrobnosti glede cepljenja maturantov. Dijake nameravajo začeti cepiti naslednji teden.

Preberi »

Ihan: Večina članov strokovne skupine za cepljenje proti prednostnemu cepljenju maturantov. Tisti, ki se je tega spomnil, naj predlaga tudi cepivo

Vsi postopki, navodila in časovnice izvedbe mature potekajo, kot je bilo določeno in predstavljeno decembra, so za STA pojasnili na MIZŠ. Nekateri mediji so danes namreč poročali, da so pisanje maturitetnega eseja z začetka prestavili na konec maja. Novost pa je možnost cepljenja maturantov, ki bo po napovedih MIZŠ potekalo konec naslednjega tedna.

Preberi »