kurjenje v naravi

Na območju Dravograda občanka kljub prepovedi zakurila odpadno travo, gasilci posredovali tudi na območju Mislinje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 263 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 12 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 16 s področja mejnih zadev in tujcev, 21 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in šestnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestkrat. Od preostalega dogajanja izpostavljajo tatvino, ilegalne prestope državne meje in požare. Včeraj so bili obveščeni še o petih požarih v naravi.

Preberi »

Čeprav je kurjenje v naravi prepovedano, so koroški in celjski policisti obravnavali 37 požarov

V času od 14. 3. 2022, ko je na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št.20/14), Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države, so policisti na območju PU Celje obravnavali 37 požarov. Zato so danes ponovno poudarili, da je kurjenje v naravi nevarno in prepovedano.

Preberi »

Gasilci na kraju dogodka ugotovili, da gre za kontrolirano kurjenje

Danes v večernih urah so bili gasilci obveščeni, da na območju Prevalj gori travnik. Ko so člani PGD Prevalje prispeli na kraj dogodka, so ugotovili, da gre za kontrolirano kurjenje v naravi. Zato so pozvali vse, da še pred kurjenjem obvestijo center za obveščanje, da ne bo prihajalo do neljubih situacij.

Preberi »