kuhanje

Slovenski kuharji se iz Svetovnega kulinaričnega prvenstva vračajo z odličjem. Med njimi tudi kuhar iz znane koroške gostilne

V Luksemburgu se je včeraj končalo Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy & Boch, na katerem je Slovenija nastopila v elitni kategoriji članskih reprezentanc in v izjemni konkurenci za svoj nastop prejela srebrno priznanje. Največje svetovno kulinarično tekmovanje s 50-letno tradicijo se vsaka štiri leta odvija v okviru sejma Expogast, v petih dneh, od 26. do 30. novembra, ga je obiskalo več kot 50 tisoč obiskovalcev, v številnih disciplinah pa se je pomerilo več kot 3000 kuharjev.

Preberi »

10 pravil pri nakupu kuhinje

Ko se lotimo opremljanja ali prenove kuhinje se pogosto kar malo ustrašimo. Doseči optimalno izkoriščen prostor (kar v kuhinji zagotovo mora biti) je namreč prava umetnost. Če želite ustvarjati v sanjski kuhinji, se morate projekta lotiti počasi in premišljeno.

Preberi »

Mali šef Slovenije: Prvi zmagovalki sta Korošici, ki sta tudi najmlajši udeleženki šova

Na POP TV lahko ponovno spremljamo simpatično kuharsko oddajo, v kateri svoje kuharske sposobnosti dokazujejo najmlajši. Po izjemnem odzivu otrok po Sloveniji, ki so se množično prijavili k sodelovanju, so imeli organizatorji težko nalogo izbrati osem najboljših parov, ki so pokazali odlično kuharsko znanje. Preboj med najboljše pa je uspel tudi učenkama OŠ Mežica.

Preberi »

V Mežici bo spet dišalo po makaronflajšu (in r’pičevi tifi)

V Mežici bo potekal 2. festival makaronflajša (in tife). Prireditev se bo odvijala v soboto, 21. avgusta, na platoju za Narodnim domom v Mežici. Narodni dom Mežica je tudi uradni organizator prireditve, je danes preko Facebooka sporočil Dejan Dimec, sicer pobudniki in v sodelovanju z občino tudi organizator prvega festivala, ki so ga v Mežici pripravili aprila 2019.

Preberi »