kriminal

V EU razkrili največjo davčno prevaro z DDV v vrednosti 2,2 milijarde evrov

Evropsko javno tožilstvo je v okviru operacije Admiral, preiskave največje davčne prevare z DDV v EU, danes v sodelovanju z organi pregona v 14 državah članicah izvedlo več kot 200 preiskav. Gre za preiskavo zapletene sheme čezmejne goljufije na področju DDV pri prodaji priljubljenega elektronskega blaga. Škoda naj bi znašala 2,2 milijarde evrov.

Preberi »

Konec tedna računalniški goljufiji v skupni vrednosti 6000 evrov

Primorski policisti so konec tedna obravnavali prijavo dveh občanov, ki da jima je nekdo z bančnih računov ukradel skupaj 6000 evrov. Pred tem sta oba prejela e-pošto oz. SMS sporočilo za nakazilo denarja. Gre za računalniško goljufijo, so sporočili s Policijske uprave Koper, ki zadevo preiskuje

Preberi »

Policija svari pred neznanci, ki se predstavljajo kot policisti

Policija na območju celotne Slovenije v zadnjem času beleži več primerov goljufij, ko se storilci starejšim po telefonu predstavijo kot kriminalisti ali policisti in jih prepričajo, da gredo na banko, bankomat ali pošto, kjer naj dvignejo denar, da se bo preverilo ali so bankovci pristni. Ob tem opozarjajo, naj na tovrstne prevare ne nasedajo.

Preberi »

V Rovinju prijeli Norvežana, ki je snemal gole otroke

Policija v hrvaškem Rovinju je zaradi utemeljenega suma izkoriščanja otrok za pornografijo v petek pridržala 81-letnega norveškega državljana. Moškega je v četrtek opazil varnostnik v turističnem naselju v Rovinju, ko je sedel v bližini otroškega parka in z mobilnim telefonom fotografiral otroke. Ker mu je bil sumljiv, je obvestil policijo.

Preberi »

Okrvavljen 22-letni Korošec razbijal in razgrajal v Luciji

Policisti Policijske uprave Koper so pred dnevi obravnavali 22-letnega Korošca. “Po besedah očividke, ki je dogajanje tudi posnela, je več kot pol ure razgrajal in razbijal, nato pa še ves okrvavljen skušal zbežati policistom,” navaja spletni portal Regionalobala.si.

Preberi »