Search
Close this search box.

kriminal

Policija po objavi grožnje starše miri, da ni razloga za paniko

Po streljanju na eni od finskih osnovnih šol se je na enem od slovenskih javno dostopnih medijev pojavil komentar z grožnjo o podobnem dogodku tudi v Sloveniji. Policiji se dogodek zdi malo verjeten, a so slovenske šole vseeno pozvali k povečanju samozaščitnega ravnanja in k pozornosti, če bi kdorkoli opazil kaj nenavadnega.

Preberi »

V Luki Koper naj bi zasegli 260 kilogramov kokaina

V koprskem pristanišču naj bi pred dnevi zasegli 260 kilogramov kokaina, je poročala TVS. Varnostniki naj bi ob ladji, ki je iz Južne Amerike pripeljala sojo, odkrili potapljača, ki sta skušala izvleči torbe s prepovedanim tovorom iz rezervoarja za balastne vode. Zaseg droge so potrdili na policiji in navedli, da je bil za dva tujca odrejen pripor.

Preberi »

V hiši zaprt moški z orožjem, posreduje specialna enota

V središču Brežic je popoldne prišlo do incidenta. Po prvih informacijah policije se v stanovanjski hiši nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Posredujejo policisti specialne enote in pogajalci, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto. Po dosedanjih informacijah in pričevanjih domačinov je med dogajanjem prišlo tudi do streljanja.

Preberi »

Slovenija med tarčami trojanskega konja za krajo bančnih podatkov

Slovenija se je poleg Slovaške in Češke znašla med najnovejšimi tarčami trojanskega konja Anatsa, so ugotovili raziskovalci podjetja ThreatFabric, ki se ukvarja z odkrivanjem goljufij. Z njim se goljufi prek zlonamernih aplikacij prijavijo v mobilno banko in izvedejo nakazilo denarja, so pojasnili v centru za kibernetsko varnost SI-CERT.

Preberi »

Umore brezdomcev na Dunaju policiji priznal 17-letnik

Avstrijski policiji se je v ponedeljek predal 17-letni Dunajčan, ki je priznal, da je poleti na Dunaju z nožem napadal speče brezdomce in dva ubil. Fant, ki je po večmesečni policijski iskalni akciji na policijo prišel v spremstvu svojega odvetnika, trdi, da so mu umore naročili glasovi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Preberi »

TVS: Hekerji od HSE zahtevali odkupnino v bitcoinih

Hekerji so od Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) po kibernetskem napadu prejšnji teden po poročanju TV Slovenija (TVS) zahtevali milijon evrov odkupnine v bitcoinih. Potem ko so navedbe o zahtevani odkupnini v HSE sprva zanikali, danes informacije niso ne zanikali ne potrdili. Zaradi interesa preiskave, ki še poteka, namreč zadev ne komentirajo.

Preberi »

Dogodki