Search
Close this search box.

kolesarstvo

ANSA/STA

Pogačar na vrhu Ucijeve lestvice, Roglič znova v deseterici

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) še naprej zanesljivo vodi na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci. Znova pa je v deseterici Primož Roglič (Bora-hansgrohe). Slovenski zvezdnik je konec tedna dobil kriterij po Dofineji in se povzpel s 13. na osmo mesto.

Preberi »
ANSA/STA

Pred Pogačarjevim kronanjem na Giru še parada šampionov v Rimu

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo drevi v Rimu okronan kot novi kralj dirke po Italiji. To mu bo uspelo kot drugemu Slovencu po lanskem slavju Primoža Rogliča. Ob tem bo Pogačar slavil z največjo prednostjo po letu 1965, če bo obdržal skoraj deset minut naskoka pred zasledovalci.

Preberi »
ANSA/STA

Pogačar v zadnji teden z ogromno prednostjo

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo zadnji teden dirke po Italiji začel kot prepričljivo vodilni. Pred gorsko 16. etapo od Livigna do Monte Pana nad Santo Cristino (206 km) ima pred najbližjimi zasledovalci kar 6:41 minute naskoka.

Preberi »

Za neuporabne slovenjgraške mostove predvideno preprojektiranje

V Slovenj Gradcu so v okviru dobra dva milijona evrov vrednega projekta izgradnje kolesarskih površin lani postavili tudi tri lesene mostove. A se je po izgradnji izkazalo, da so pri mostovih neprimerni naklon, drsnost in ograja. Rok za zaključek projekta je zdaj podaljšan do konca letošnjega leta, občina bo naročila preprojektiranje.

Preberi »
ANSA/STA

Tadej Pogačar najhitrejši na kronometru sedme etape Gira

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je storil še en velik korak k zmagi na dirki po Italiji, čeprav je za njo šele prvi teden. Kolesar ekipe UAE Emirates je namreč potolkel konkurenco tudi na dobrih 40 kilometrov dolgem kronometru, ki se je končal v Perugii, in prepričljivo povečal prednost v vodstvu skupnega seštevka.

Preberi »

Slovenca največja zaslužkarja med kolesarji

Slovenska kolesarska asa Tadej Pogačar in Primož Roglič sta največja zaslužkarja v karavani, vsaj kar se tiče plače. Kot poroča Gazzetta dello sport, ima Pogačar, dvakratni zmagovalec Toura, pri svoji ekipi UAE Emirates po novi pogodbi šest milijonov evrov plače, Rogličeva plača pri ekipi Bori Hansgrohe pa znaša 4,5 milijona evrov.

Preberi »

Trojna zmaga Rogličeve ekipe zasenčila vse kritike

V nedeljo se je v Madridu končala sezona tritedenskih kolesarskih dirk. Pod vse zmage so se podpisali člani Jumbo-Visme, med njimi tudi slovenski as Primož Roglič na Giru. Slovenec je moral skupaj z ekipo na dirki po Španiji poslušati tudi kritike glede napadov znotraj ekipe, v kateri je na koncu skupno zmago slavil Američan Sepp Kuss.

Preberi »