kolesar

Policija prosi za informacije o nesreči kolesarke na Viru

Kolesarka je včeraj okoli 18.30 na relaciji med tovarno Tosama in gostinskim lokalom na Šaranovičevi cesti 19 na Viru padla in se poškodovala. Neznana starejša ženska jo je spremila do bližnjega lokala. Policija poziva žensko, ki je kolesarki pomagala, ter vse ostale morebitne očividce, da se oglasijo policiji za razjasnitev nesreče.

Preberi »

Zmagovalec VN Kranj kolesari za ozaveščanje o sladkorni bolezni (FOTO)

Na najstarejši mednarodni kolesarski dirki v Sloveniji – 54. VN Kranja – memorial Filipa Majcna, ki je potekala 24. julija 2022, je med 126 kolesarji iz 21 ekip, 160 kilometrov prvi prekolesaril Italijan Andrea Peron. Je član profesionalne kolesarske ekipe Team Novo Nordisk iz ZDA, njena posebnost je, da imajo vsi člani ekipe sladkorno bolezen tipa 1.

Preberi »

Policisti bodo spet prežali na kolesarje

Po vsej državi se bodo danes začele aktivnosti za večjo varnost kolesarjev, ki bodo trajale vse do 4. avgusta. V tem času bodo policisti z občinskimi redarji preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila ter kako se do njih vedejo drugi udeleženci v prometu. Cilj akcije je zmanjšati število smrtnih žrtev in hudo poškodovanih kolesarjev.

Preberi »

Slovenj Gradec obiskal dobrodelni kolesar (FOTO)

Kolesar Matjaž Hribljan, član Kolesarskega kluba Jan Sport z Vrhnike, se je pred tednom dni podal na trinajstdnevno kolesarjenje po Sloveniji, s pomočjo katerega skupaj z Društvom distrofikov Slovenije in Kolesarskim klubom Jan Sport zbira denar za ljudi z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS).

Preberi »

Na območju PU Celje umrl 67-letni kolesar

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 800 klicev občanov. 219 klicev je bilo interventnih. 51 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 72 s področja prometne varnosti in 72 s področja javnega reda in miru.

Preberi »